Gazete Emek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Konseyi'nin yarın yapılacak toplantısına katılmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Özgür Özel’e Madrid ziyaretinde eşlik eden CHP heyetinde, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve eski İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz yer alıyor. 

Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüşmesinden sonra yeni anayasa açıklaması Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüşmesinden sonra yeni anayasa açıklaması

ANKA'nın haberine göre Özel, şunları söyledi:

Dünyada 140'ın üzerinde ülkeden sol ve sosyal demokrat, sosyalist partilerin üyesi olduğu bir organizasyon. 1978'den beri partimizin içinde olduğu, darbe döneminde uğranan akametlere rağmen CHP'nin sürekli içinde olduğu, Türkiye'nin haklarını hak ve menfaatlerini koruduğu ve dünyadaki siyasi akrabalarımızla ilişkilerimizi geliştirdiğimiz çok önemli bir mecra burası. Bunun için geldik. Bugün akşam liderlerin, başkan yardımcılarının ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in katılacağı, yarın da başkanlık edeceği konsey toplantısında partimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz.

'OTORİTERLEŞMEYE KARŞI HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMESİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Daha önce de söylemiştik, CHP'nin hem dış politika konusunda hem de dış ilişkiler konusunda yapması gereken çok önemli işler var. Bu konuda ilk ziyaretimizi KKTC'ye, sonra Bosna Hersek'e, sonra da Almanya'da SPD'nin parti kurultayına katılarak dış temaslarımızı başlatmıştık. Bugün bir günlüğüne buradayız yoğun gündemden dolayı. Aslında daha uzun bir toplantı ancak 31 Mart seçimlerinden sonra dünyanın neresinde olursa olsun yapılacak bu toplantılarda partimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye; dünyadaki sosyal demokratların, sol partilerin bütün dünyanın sorunu olan otoriterleşmeye karşı hep birlikte mücadele etmesine katkı sağlamaya; dünyada da yükselen, Türkiye'nin çok çektiği sağ popülizme karşı halkların, emekçilerin, yoksulların çıkarlarını gözetecek olan ortak politikalarda birbirimize güç vermeye, destek olmaya devam edeceğiz.

CHP, dünyanın gündeminde ne varsa ve dünyada sol/sosyal demokrat/sosyalist partiler nerede bir arada, dayanışma içinde oluyorlarsa bunu yapacak. Ayrıca ülkelerle ikili temaslarımız da olacak ama bunların hepsi Türkiye'nin yoğun yerel seçim gündemini geçirdikten sonra. 31 Mart'a kadar bir başka dış temasımız olmayacak."

BÜYÜKELÇİYE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Madrid’de Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, Büyükelçi Nükhet Küçükel Ezberci ile görüştü.

Özel ve ekibi Büyükelçi Ezberci'yi ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde Sosyalist Enternasyonal Yürütme Kurulu’nun çalışma yemeğine katılacak. Özel, yarın Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez’in açılış konuşmasını yapacağı konseyin, ''Herkes için Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması için Küresel Yönetişimde Reform Yapılması” başlıklı 1’inci oturumunda konuşacak.

Editör: Bekir GÜNEŞ