Gazete Emek-  Sağlık bilgi teknolojilerini en etkili şekilde kullanıp, geliştirebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırılması hedeflenen bölüme ilişkin görev tanımı verilmiyor. Hastanelerde şu an görevlerinin sözleşmeli persenel ve taşeronlara yaptırıldığından şikayet eden teknikerler kendi mesleklerini yapmak istiyor.

KPSS puanıyla herhangi bir memuriyet branşına dahi tercih yapamayan ve taleplerini Gazete Emek’e ileten teknikerler, 5 yıldır sonuç alamadıklarını konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan kadro talep ediyor. 

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerleri,  görev tanımı taleplerine ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“2014 yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde açılmış olan SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ TEKNİKERLİĞİ programı 15 farklı üniversitede eğitim vermeye devam etmektedir. Ancak görev tanımı ve atama konusunda 5 yılı aşan sürede sonuç alınamamıştır.

 Bu konu kapsamında;  görev tanımı olarak  Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği, bilgi teknolojileri ve cihaz entegrasyonu ile zamandan tasarruf, iş yükünü azaltmak, sağlık kurum ve kuruluşlarına hizmet veren bilgi işlem personeli yetiştirmek amacıyla açılmış ve  büyük öneme sahip bir meslektir.

 Kamu yararı gözeterek açılmış olan bölümümüzün Ankara’da başkanlığı olmasına rağmen  istihdamın yapılmamasının nedeninin bildirilmesini, görev tanımı ve atama ile ilgili bilgilendirmenin yapılması konusunda  gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim