Gazete Emek- Türkiye'nin birçok yerinde sokağa çıkma yasakları döneminde yaşamlarını yitiren sağlık emekçileri anıldı. SES Van Şubesi tarafından "30 Aralık SES Barış Şehitleri Günü'ne" ilişkin basın açıklaması yapıldı. 


Sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalarda yaşamlarını yitiren sağlık emekçileri Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural’ın anısına 30 Aralık gününü “SES Barış Şehitleri Günü” olarak ilan eden SES Van Şubesi yaptığı açıklama ile barış şehitlerini unutmayacaklarını vurguladı. 
 
SES Van Şubesi'nde basın açıklaması yapan Şube Başkanı Sezer Örenç, barışın mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. 


 
Örenç, açıklamasında, yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin bıraktığı bayrağı devraldıklarını belirterek, "Tarih 27 Ağustos 2015’di, gece nöbetinden çıkıp dinlenmek için eve ulaşmak üzereyken tek kurşunla hedef gözetilerek katledildiğinde Eyüp. 25 Eylül 2015’de ise Şeyhmuz görevi başındaydı. Vaka ihbarı verildi, yola çıktılar, akıllarındaki tek şey zamanında yaralıya ulaşmaktı. Ambulans tarandı, görenlere göre polis noktasından yaylım ateşi açılmıştı. 30 Aralık 2015 insan hakları mücadelesinden, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesine kadar her bir mücadelenin içerisinde nefer olan Aziz, sokağında yaralı bir kadını kurtarmak için çabalarken keskin nişancı tarafından hedef gözetilerek tek kursunla katledildi." 

Barış şehitlerine sözümüz barış olacak
 
Yitirdikleri arkadaşları şahsında tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin kendilerine bıraktığı mücadele mirasıyla bir halk sağlığı sorunu olan savaşa karşı mücadele yürütmeye devam edeceklerini söyleyen Yüksel, “Çünkü bizler biliyoruz ki savaş hali durumunda sağlıklı olmaktan bahsedilemez. Demokrasinin, barışın olmadığı bir yerde bırakın sağlıklı olmaktan, yaşam hakkından dahi bahsedilemez. Ölüme karşı yaşamın, siyaha karşı beyazın, savaşa karşı barışın mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Barış şehitlerine sözümüz, barış olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim