Gazete Emek-  6 Eylül 2021 tarihinde başlayan yüz yüze eğitimde ilk hafta tamamlanırken, şu ana kadar koronavirüs sebebiyle kapatılan herhangi bir okul olmadı..

Yüz yüze eğitimde 2.hafta başlarken, Türk Tabipleri Birliği'den önemli bir açıklama geldi. TTB, uzun bir aradan sonra başlayan yüz yüze eğitimin tam zamanlı kesintisiz bir şekilde devam etmesi için topluma çağrıda bulundu. 

'YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN MEVCUTLAR 30'UN ALTINA İNMELİ'

TTB, yapmış olduğu çağrıda okulların yüz yüze eğitime devam edebilmesi için öğrenciler ile temas içinde olan yetişkinlerin aşılalarının tamamlanmasını, sınıf mevcutlarının 30'un altına indirilmesini istedi.


'AŞILI, AŞISIZ HERKES MASKE TAKMALI'

Maskeye vurgu yapan TTB, okul içinde bulunan aşılı, aşısız ayrım yapmaksızın herkesin maske takması gerektiğini ifade etti. 12 yaş altında ki çocukların bahçede oynadıkları esnada maske takmalarının gerek olmadığını altını çizen TTB,Öğretmenlerin, okul çalışanları ve öğrencilerin hastalığın solunum yoluyla bulaştığı konusunda doğru bir şekilde bilgilendirilmesi  solunum hijyeni kurallarının öğretilmesi (öksürme ve hapşırma sırasında dirsek içi ile ağzı ve burnu kapama) ve havalandırmanın vurgulanması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim