Gazete Emek- AKP'de daha önce de yaptığı ilginç çıkışları ile bilinen Siirt Milletvekili Yasin Aktay, BBC Türkçe'ye dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 


Aktay, 17-25 Aralık operasyonu öncesinde Gülen Cemaati’ni sivil toplum kuruluşu olarak değerlendirdiklerini belirtirken, CHP’nin cemaate bakışının ‘devlet düşmanı’ olduğunu dile getirdi.


Milli Güvenlik Kurulu’nun  2004’teki kararına karşın cemaate bu gözle baktıklarını ifade eden Aktay, ‘dindar sivil toplum kuruluşları’ dedi. 

Aktay, darbe girişiminin başarılı olması halinde yaşanması muhtemel olayları, “Darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün bu tür şeyleri konuşabiliyor bile olamayacaktık. Zindanlara tıkılmış yüz binlerce insandan, yargı süreci çalışmadan insanların keyfi biçimde tutuklanıyor olmasından ve öldürülmesinden bahsediyor olacaktık” sözleriyle anlattı.

Adalet Bakanlığı, son bir yılda darbe girişimine ilişkin 169 bin kişi hakkında işlem yapıldığını, 50 bin kişinin de tutuklandığını açıklamıştı.

Aktay’ın bu rakamlara ilişkin yorumu ise “Müsaadenizle o kadar uygulama olsun. FETÖ yapılanma tarzı gereği böyle bir tedbir kaçınılmaz oluyor. Netice itibariyle kimsenin hakkı zayi olmaz, yargı süreci eninde sonunda işler. Eğer gerçekten mağdur edilen birileri varsa hakları verilir” oldu.

AKP’li vekil, yurttaşlardan da uygulamaları takdir etmesini istedi: “Bu insan kalitesiyle de ilgili bir şeydir. İnsanımızın kaliteli olmasını umuyoruz. Masumlarsa devletin önlemlerini takdir etmelerini umuyoruz. Bu süreç içerisinde herkese bir şekilde bir şey düştü. Herkes biraz bu işin bedelini ödemiş oldu. Biz de bedelini ödedik. Gezi başladığı günden beri bunların hepsi Türkiye’de herkesin ödediği bir bedel.”

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim