Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HaberTürk'te açıklamalarda bulundu. Bilgen, şunları söyledi: 

"HDP'ye bir iki gün içerisinde istifamı vereceğim. Tam bir genel başkanlık olarak değil ama yeni bir süreç işlenecek. Bir siyasal arayış arıyoruz. 7 Haziran akşamının okumasında hata vardı. AK Parti tek başına iktidar olamadı. O gece deklere edilen ifadeler ortak tutumla yapılmadı. 1 Haziran’a giden süreç siyasetin tükenmesinden dolayı oldu. Kasım ayında arkadaşlarımız tutuklandı."

Cumhur İttifakı ortakları anlaşamadı!

"KIRICI BİR SÜRECE DÖNÜŞMEMESİ İÇİN İSTİFA EDECEĞİM" 

Bilgen PolitikYol’a yaptığı açıklamada, “Bu güne kadar parti kurullarında da, toplumsal zeminlerde de yapıcı eleştiri ve önerilerimi paylaşmaya çalıştım.Bunun ne HDP'ye gönül verenler ne de benim için kırıcı bir sürece dönüşmemesi için istifa edeceğim” dedi.

İsmail Saymaz, kendisinden haber alınamayan Sedat Peker hakkında yeni bilgiler paylaştı

İSTİFA ETTİ 

Eski HDP milletvekili ve Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) istifa ettiğini duyurdu. 

Bilgen, Twitter hesabından yaptığı "Yolcu yolunda gerek! Uyarı ve eleştirilerimde yanılmayı umuyor, barış ve demokrasi için iyi niyetle, özveriyle mücadele eden herkese başarılar diliyorum" paylaşımıyla istifa mektubunu paylaştı. 

Bilgen, HDP Genel Merkezi'ne gönderdiği istifa mektubunda şu ifadeleri kullandı:

Editör: TE Bilişim