Gazete Emek- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın son günlerde yaptığı açıklamalar Erdoğan ve AKP çevresinden ciddi rahatsızlık uyandırdı. Kamuoyunda da Babacan’ın son günlerdeki açıklamaları ile hızlı bir yükselişe geçtiği yorumları yapılıyor. Babacan’ın açıklamaları sadece AKP’yi değil ortağı MHP’yi de rahatsız ediyor.

MHP VE AKP’DEN “OYLAR GİDECEK” KAYGISI

Son günlerde MHP’nin öncü kadrosundan DEVA Partisi’ne yönelik sert açıklamalar yapılıyor. Kulis bilgilerine göre MHP’nin AKP’den kopan oyların bir kısmının daha önce kendisine geldiğini böylelikle kendisinden İYİ Parti’ye giden oyların telafi edildiğini ancak DEVA ile birlikte bu geçişgenliğin değişebileceğinden endişe ettiği belirtiliyor.

AKP-MHP’DEN GELECEK VE DEVA İÇİN YENİ DÜZENLEME ÇALIŞMASI

MHP bu nedenle DEVA ve Gelecek Partisi’nin barajı geçmemesi için yasal bir düzenleme talep ediyor. Ancak bu talebe karşı da CHP’nin “İYİ Parti” formülü işleri biraz zorlaştırıyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli’den gelen önerinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir erken seçimle İYİ Parti’ye yaptıkları gibi önleri kesilmek istenirse Babacan ve Davutoğlu’na yardım ederiz’ sözlerini ardından gelmesi, vekil transferinin önünü kesmek için yapıldığı açıklandı. Ancak ortaya atılan iddia, asıl korkunun seçim yasağını aşmak için yapılacak geçici transfer değil, AKP’den kopuşları önlemek!

MHP’DEN BABACAN’A CEVAP

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik açıklamalarına hakaret dolu sözlerle yanıt verdi.

Büyükataman, Babacan’a çok tepki göstererek şunları söyledi:

“Yediği kaba pisleyen, çıktığı evi taşlayan, FETÖ’nün yedek akçesi Ali Babacan, kendisine verilen gazla Türk milletini karşısına alacak cesareti bulmuş gözükmektedir. Kurucu kadrosunun milletle olan kavgası aleni olan, kendisi de bulduğu her fırsatta Sayın Genel Başkanımıza haddini aşan sözler sarf eden Babacan’ın dili kendisine ait değildir.

Biz bu dili çok iyi bilmekteyiz. Bu dil, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin, FETÖ’nün boğazına tıkadığı dildir. Bu dil, PKK sevicilerine kıvırıp yutturduğumuz dildir. Bu dil, Türkiye’deki siyasi şubelerine Sayın Devlet Bahçeli’yi hedefe koyduran kaynağı dışarıda bir merkezin dilidir”

“YENİDEN SAHNEYE SÜRÜLEN ÇÜRÜK DİL” İFADELERİ

“Yeniden sahneye sürülen çürük dili ait olduğu yere sokacak güce de iradeye de sahibiz” ifadelerini kullanan Büyükataman, “Ekranlardaki riyakar tavırlarıyla meşhur efendisinin kötü bir taklidi olan ‘gül goncası’, konu Milliyetçi Hareket Partisi olduğunda hayayı ve riyayı bir kenara bırakarak doğrudan düşman kesilmektedir. Bunun bizim için bir mahsuru bulunmamaktadır çünkü Türk milletine gizli ya da açıktan düşmanlık besleyenlere mihmandar olacak değiliz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Babacan, Bahçeli’nin; İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni FETÖ organizasyonu olarak tanımlaması sonrası “Laf üretiyorlar, iş üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar” demişti.

MHP’NİN İLK CEVABI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da bir açıklama yaparak Babacan’ın ifadelerine şu tepkiyi vermişti:

“Türkiye’de meşru iktidarı devirmeye dönük ‘iyi’, ‘gelecek’ ve ‘deva’ rumuzlu Pensilvanya ve okyanus ötesi projelerinin bir parçası olan Ali Babacan, tezgahını ortaya çıkaran Bahçeli’den 20 yıl öncesinin ve 57. Hükümet döneminin ekonomi politikalarının hesabını sormaya kalkmıştır.

Babacan’ın sahip olduğu nimetleri inkar eden hayırsız evlat gibi hareket ederek popülizme yeltenmesi, erken havlu atmadır. Siyaset ringine bizzat çıkıp herkese meydan okumak, müsabaka başlayınca hep belden aşağıya yumruk atıp faul sayılan bölgelere çalışmak, acemi boksörlerin işidir”

DEVA’NIN YANITI

Yalçın’ın açıklamaları üzerine DEVA Partisi ise şöyle yanıt vermişti:

“Genel Başkanımız Ali Babacan, Bahçeli’nin iktidar ortağı olduğu üçlü koalisyon döneminde yaşanan ve yakın tarihimizin en büyük ekonomik krizi olan 2001 krizini hatırlatmıştır. Bugün ise ülkemiz yeniden derin bir ekonomik krizin içerisindedir ve 2001 krizinde iktidar ortağı olan Bahçeli, bugün yine iktidar ortağıdır. Bu tarihsel gerçeklik perspektifinde bugüne dair yapılmış bir yoruma karşılık olarak Bahçeli’nin genel başkan yardımcıları tarafından yapılan açıklamalar ise hakaret ve iftiralardan ibarettir.”

AKP’DEN 63 MİLLETVEKİLİ DEVA’YA GEÇECEK İDDİASI

Tele 1’in haberine göre Eski Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanı Yaşar Okuyan, katıldığı bir Youtube yayınında Ankara kulislerinde konuşulan senaryoyu aktardı. Okuyan, 63 AKP milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ne katılacağının konuşulduğunu katardı. Kendisine bu bilgiyi önemli bir kaynağın aktardığını söyleyen Okuyan, asıl amacın AKP’den istifaları önlemek olduğunu belirtti.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim