Gazete Emek- Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstiklal saldırısına dair açıklamalarda bulundu. Polisleri ve İstihbarat'ı tebrik eden Bahçeli, saldırıyla ilgili olarak HDP'yi "Siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz" sözleriyle bir kez daha hedef aldı.

Sınır ötesi operasyonlara karşı çıkanları da suçlayan Bahçeli, "İtiraz eden CHP’den HDP’sine kadar millet huzurunda sorumludur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli konuşmasının devamında "Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır. Bu sapık iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi olamaz. Bunlar hakkında teröristler için hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalıdır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'HDP'NİN SİYASET HAYATINDA YER ALMASINA BİR SANİYE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ'

“Türkiye'de siyasetin de teröre sevimli mesajlar veren tarih önünde suç ortağıdır. Her muhitte olduğu gibi TBMM'de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP'nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP'nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.”

'İSTİHBARAT VE EMNİYETİ KUTLUYORUM'

“Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde özel eğitimli Suriyeli teröristin bombalı terör eylemi yüreklerimizi kavurmuştur. 6 vatan evladımız şehit olmuştur. PKK/YPG'yi ve arkalarındaki kan emicileri lanetliyorum. Teröre teslim olmayacağız. İstiklal Caddesi'ni kana bulayan katilin, Türkiye'ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Saklandığı evde yakalanmış, sorguya çekilmiştir. Bir gün bile geçmeden teröristin ele geçirilmesinden dolayı istihbarat ve emniyet birimlerimizi kutluyorum. Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız. Hangi ülkelerin parmağı olduğu netleşecektir.”

'SINIR ÖTESİ OPERASYONLARA KARŞI ÇIKANLAR SORUMLUDUR'

“Sınırlarda icra edilen askeri hareketlerin zamanlama bakımından ne kadar tarihi bir karar olduğu her türlü izahtan varestedir. Sınır ötesi operasyonlara izin ve icazet veren tezkerelere karşı çıkan, itiraz eden CHP’den HDP’sine kadar millet huzurunda sorumludur.”

'TTB BAŞKANI EN AĞIR ŞEKİLDE BEDEL ÖDEMEK DURUMUNDA'

“Türk askerine kimyasal silah iftirası atan, sonra da PKK’lı Karasu tarafından alkışlanan TTB Başkanı ile diğer bölücü terör yandaşları ihanetlerinin bedelini en ağır şekilde ödemek durumundadır. Vatansızlara bu aziz vatanın suyu da ekmeği de haramdır. Düşmana asla merhamet edilmeyecektir.”

'ALTILI MASA KATİLE KATİL DİYEMEMİŞTİR'

“HDP'nin sözde taziye mesajıyla Altılı Masa'nın mesajı arasında fark var mıdır? Katile katil diyememiştir. Zillet ittifakına sesleniyorum, korkmayın. Terörist Demirtaş'ı 'Serbest bırakacağım' diyen Kılıçdaroğlu'nun yumruğunu sıkması eşyanın tabiatına aykırıdır. HDP neyse CHP odur.”

'İKTİDARIN YAPTIĞINI SÖYLEYEN CASUSTUR'

“ABD menşeli gazetenin her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği caddenin bombalanmasını servis etmesi kirli bir kampanyadır. En işlek caddenin seçilmesi tesadüf değildir. Bu kanlı saldırının maksadı Türkiye'nin imajını ve 2023 vizyonunu baltalamaktır. Bu saldırıyı iktidarın yaptırdığını söyleyenler sadece namussuz değil, casuslardır. Bu sapık iftirayı diline dolayanların Türkiye diye bir ülkesi olamaz. Bunlar hakkında teröristler için hangi muamele yapılıyorsa aynısı yapılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim