gazeteemek-  Referandum'a çok kısa bir süre kala HDP'nin referandum çalışmaları da hızlandı. Urfa'da konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, 16 Nisan'da oylanacak Anayasa için, "Bu paket Kürtler'i yok etme paketidir" dedi. 

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DTK Eş Başkanı Leyla Güven ve beraberindeki heyet referandum çalışmaları kapsamında Urfa ve İlçelerinde ziyaretlerde bulundu. Şehir turu atan HDP heyeti Eyyübiye ilçesinde halkla buluştu. Parti binası önünde toplanan kalabalık içerisinde yöresel elbiseleri giyen kadınlar vekilleri zılgıtlar ile karşıladı. 

Sancar: Bu inkarcı anayasaya 'hayır' deyin

Burada Türkçe ve Arapça konuşan Mithat Sancar, “Referandum ile gelecek olan sistem, halkları inkâr eden bir sistem olacak, dolayısıyla biz bu inkârcı anlayışa karşı hayır diyeceğiz. Barış ve özgürlük isteyen Eşbaşkanlarımız başta olmak üzere belediye başkanlarımız, yönetici ve üyelerimiz içerde, biz baskıya, gözaltına almaya, tutuklamaya, savaşa, işsizliğe, talana karşı hayır diyoruz” dedi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise Referandum'da oylanacak Anayasa taslağına dikkat çekerek, 16 Nisan'da sadece Anayasa değil 80 milyon insanın ve daha doğamamış çocukların geleceğinin belirleneceğini söyledi. Şimdiye kadar demokrasi mücadelesi sonucunda verilen tüm kazanımların referandumla yok edilmek istendiğini belirten Baydemir, “Topluma tekçiliği dayatıyorlar. Tekçilik kulluktur. Allah’a karşı kolluk olur, insana karşı değildir. Hz. Eyüb’ün sabrı, Hz İbrahim’in direnişi ile hayır diyeceğiz” dedi. 

Bu paket Kürtleri yok etme paketidir

Baydemir, Bahçeli'ye yönelik de eleştiriler de bulunarak,  “Bunlar kuzu postuna girmiş kurtlardır.” Bu paket kurdun paketidir. Biz kurtlara ve çakallara hayır diyoruz. Bu paket Kürtleri yok etme paketidir. Bu paket 30 yıllık kazanımlarınızı bir kalemde ortadan kaldırma paketidir. Sandık başına gidelim ve hayır diyelim.
HDP heyeti daha sonra Birecik’e geçti. Burada şehir turu atan HDP heyeti daha sonra HDP ve BDP ilçe merkezi önünde halkla buluştu. Halk halaylar çekerken, burada Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve Baydemir halka hitap etti.

gazeteemek

Editör: TE Bilişim