Gazete Emek-CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü 4.günü bitirdi 5. güne girdi. Hükümet ve muhalefet partisi MHP'den 'Adalet' yürüyüşüne yönelik sert tepkiler de geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hem adelet yürüyüşü hem de bu tepkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Yürüyüşün beklediklerinden daha olumlu ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Ağbaba, Adalet Yürüyüşü ile toplumun tüm kesimlerine nefes olmak istediklerini belirtti.


Erdoğan’ın “Savcılar yarın sizi de çağırırsa şaşırmayın” sözlerine yanıt veren Ağbaba, “Savcılar hukuka uymayanları, anayasayı çiğneyenleri, karanlık ilişkileri olanları, savaş suçu işleyenleri çağırır. Bu devran döner kimin yargılanacağını görürüz” dedi.

Türkiye’de yaşanan süreci “hukuksuzluğun dibi” olarak niteleyen Ağbaba, hukuk çerçevesinde muhalefetlerini sürdüreceklerini belirterek, “Biz bu duruma teslim olmayız, Erdoğan elindeki hâkimler ve savcılar ile bizi terbiye etmeye çalışıyor. Biz buna izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.


Hayır cephesi burada olmalı


Tutuklu HDP’li vekillerin durumuna da değinen ve tutukluluğun hukuksuzluk olduğuna dikkat çeken Ağbaba, referandumda Hayır cephesinde bulunan kesimlerin yürüyüş etrafında birleşmesi gerektiğini kaydetti.


Ağbaba, "Adalete sahip olmak isteyen herkes bu yürüyüşe katılabilir. Nasıl ki ‘Hayır’ cephesinde herkes kendi ‘Hayır’ını savunduysa ve ‘Hayır’da birleşme olduysa, herkesin Adalet Yürüyüşü’nde de birleşmesi gerekiyor." dedi. 

Editör: TE Bilişim