Gazete Emek- CNN Türk'ün 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan, Nedim Şener ve Zafer Şahin gibi iktidara yakın gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, programın başında "Ben Kanal İstanbul'u yerli otomobili, asgari ücreti konuşmak istiyorum" dese de bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme, Talat Atilla, 'CHP içinde çete' gibi iddiaları yanıtladı.

'CHP İÇİNDEKİ ÇETE' İDDİAM HALA SÜRÜYOR, İDDİAMIN ARKASINDAYIM'

Hakkındaki iddiaların kaynağı olarak gösterilen Tatlat Atilla hakkında sorulan 'tanıyormusunuz' sorusuna, "Hiçbir diyaloğum yoktur kendisiyle. Sokakta görsem fotoğrafına benzetir miyim bilmiyorum" yanıtı veren İnce, 'CHP içinde çete' iddiasının hatırlatılması üzerine, 'çete' iddiasını  hala arkasında olduğunu söyledi:

"Çete arkadan iş çeviren, pusu kuran, komplolar kuran insanlara denir. Bana karşı da bir komplo kurulmuştur. Lafımın arkasındayım. Komplo açığa çıktı, ben aklandım. Cumhurbaşkanı Saray'a çağırsa gider miyim? Sohbet ederim, giderim konuşurum. Ama bunu gizli yapmam. Tweet atarım, şu saatte görüşeceğim diyerek. Sonra Genel Başkan'dan izin alırım, öyle görüşürüm.

Benim 'çete' dediklerim beni aday göstermedi. Partinin gerçeklerini söyleyeyim. Sayın Kılıçdaroğlu istemeyip, onlar isteseydi olur muydu? Sayın Kılıçdaroğlu 'CHP üyeleri arasında anket yaptırdım. Yüzde 85 sen çıkıyorsun' dedi. Doğrusunu yaptı. Minnet mi edeceğim? Minnet falan etmeyeceğim. Dava açacaklar. 'CHP'li vekilden aldım bilgi' diyor. Neden dava açmıyorsun kardeşim. Duyumlarım da var bildiklerim de. İddiam hala sürüyor. O bir komplodur, kurgudur. Ben Kanal İstanbul'u yerli otomobili, asgari ücreti konuşmak istiyorum. Tüm gece bu iddiayı konuşmam."

'CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmaya mecbur olduğunu belirten Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun aday olmadığı tüm durumlarda aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi:

CHP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Genel Başkan derse ki ben 'Cumhurbaşkanı adayıyım' kendisini desteklerim. Ne istiyorsa orada olurum. Ben sağında, solunda dururum. Al arabayı gez, katkı sağla... Sağlarım. CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Yoksa iddiası ortadan kalkar. Kendisi aday olursa ben yanındayım. Aday olmadığı tüm durumlarda ben aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım."

'CHP'NİN GENEL BAŞKANI CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAYA MECBURDUR'

'CHP Genel Başkanlığına aday olacak mısınız?' sorusuna, "Ben lafımın arkasındayım. Hele bir kurultay gelsin" yanıtı veren İnce, "CHP adayı doğal Cumhurbaşkanı adayıdır. Öyle olmalıdır. Yoksa iddiamız ortadan kalkar" dedi:

"CHP'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Genel Başkan derse ki ben 'Cumhurbaşkanı adayıyım' kendisini desteklerim. Ne istiyorsa orada olurum. Ben sağında, solunda dururum. Al arabayı gez, katkı sağla... Sağlarım. CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmaya mecburdur. Yoksa iddiası ortadan kalkar. Kendisi aday olursa ben yanındayım. Aday olmadığı tüm durumlarda ben aday olmak için ne gerekiyorsa yapacağım."

'EKREM İMAMOĞLU AYRI ABDULLAH GÜL AYRI'

CHP,'nin Ekrem İmamoğlu ya da Abdullah Gül'ü aday gösterse destek verir misiniz? sorusuna, "Ekrem İmamoğlu ayrı Abdullah Gül ayrı" yanıtı  veren İnce, "Partimin milletvekilleri 'Ekrem İmamoğlu aday' demişse bana düşen görev ona yardımcı olmaktır. Ama sayın Genel Başkan aday olduğunda ben yokum" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim