Gazete Emek- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'teki gelişmelere ilişkin bilgi vererek, ''Tepkilerimizi Rus tarafına ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya lideri Putin ile telefon görüşmesi olacak'' dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib'teki gelişmelere ilişkin bilgi vererek, ''Tepkilerimizi Rus tarafına ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya lideri Putin ile telefon görüşmesi olacak'' dedi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kalın'ın açıklamalarından satır başları: Terörle mücadelede kararlılığımızın tam olarak devam edeceği güçlü bir şekilde yapıldı. PKK terör örgütüne çok ciddi darbeler vuran Pençe 1 ve Pençe 2 Harekatı devam edecek. Kıran Harekatı da netce almaya devam edyor. Dışişleri Bakanlığımızın br sunumu sözkonusuydu. Suriye sahası, Fırat'ın doğusu ve batısı etraflı br şeklde ela alındı. ABD ile güvenli bölgenin tesisi noktasında br adım atıldı. Bunun süreci ve kapsamıyla ilgli görüşmeler devam etmektedr.

" CUMHURBAŞKANIMIZ PUTİN'LE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPACAK"

Sahada uygulaması önemli. Münbiç yol hartasında yaşanılan oyalamaları kabul etmemiz mümkün değil. Fırat'ın batısında Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekatıyla Cerablus güven altına alınmıştı. Bu bölgeye de yaklaşık 400 bin Suryeli mülteci geri döndü. İdlib konusu kritik bir hasasisyet arzediyor. 9. gözlem noktamızın intkal yoluna yapılan saldırı, hayatını kaybeden Suriyeliler ve sivillerle ilgli olarak tepkilerimz Rusya'ya ilettk. Önümüzdeki birkaç gün içersnde Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Putn'in telefon görüşmesi olacak. Orada 12 gözlem kulesinin bulunduğu noktalarda mutabık kalınmışdı. Bu mutabakata bağlı kalınmasını bekliyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim