Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun devam etiği 'Adalet' yürüyüşünü değerlendirdi. HDP Grup Başkan vekili Ahmet Yıldırım'ın kendisini ziyaretinde değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, Adalet yürüyüşünün tutuklu bulunduğu Edirne'ye kadar sürmesi yönünde bir talebinin olmadığını belirtti. 


Yıldırım şunları söyledi: “Selahattin bey meselenin Edirne’ye yürüme meselesi olmadığını, yürüyüşün tüm muhalif kesimleri buluşturmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi. Meselenin kendisinin tutukluluk hali ve mağduriyetinin ortadan kaldırılmasının ötesinde bir ‘adalet ihtiyacı’ olduğunu ifade ediyor ve bunun için yürüyüşün sözde değil pratikte de herkes için adalet sağlamaya evrilmesini önemsediğini belirtiyor. Selahattin bey, toplumsal dinamiklerin bir arada ülkeyi düzlüğe çıkarma çabasının önemli olduğunu, muğlak söylemlerin ötesine geçilmesi ve toplumsal muhalefetin süreklileştirilmesi gerekliliğine işaret ediyor.”

HDP heyeti yarın ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek ziyareti gerçekleştirecek.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve DBP’li Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün de aralarında olduğu heyet, destek ziyareti öncesinde tutuklu eş genel başkan Figen Yüksekdağ’ın kaldığı Kandıra Cezaevi önünde bir açıklama yapacak.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim