Gazete Emek- HDP'nin tutuklu bulunan önceki Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın davasının 2. duruşması Ankara'da bugün görülüyor. 

Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davanın duruşmasında 20 kişi sınırlaması getirildi.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu davanın ikinci duruşması Sincan Cezaevi kampüsünde bulunan duruşma salonunda görülecek. Sabah saatlerinde çok sayıda yurttaş davayı izlemek için cezaevi önünde toplandı. HDP’nin neredeyse bütün milletvekilleri de duruşma salonu önüne gelirken, HDP’nin yeni Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de duruşmayı izleyecek.

Duruşma için yurt dışından yabancı heyetler gelirken, büyükelçiliklerin temsilcileri de duruşmayı izleyecek. Ancak şu an için yabancı heyetlerin duruşma salonuna girişine izin verilmiyor.

Öte yandan sarı basın kartı olmayan gazeteciler duruşma salonuna alınmıyor. Duruşmayı izlemek isteyen yurttaşlar için de 20 kişi sınırlaması getirildiği öğrenildi.

Demirtaş, bizzat katılacağı duruşma için dün sabah saatlerinde Edirne F Tipi Cezaevi’nden yola çıkartılmıştı.

Demirtaş, ilk kez tutuklu bulunduğu ana davada duruşma salonunda bulunacak. “Örgüt kurma ve yönetme”, “örgüt propagandası” ve “suç ve suçluyu övme” iddialarıyla suçlanan Demirtaş, 142 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Diyarbakır’da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı.

Editör: TE Bilişim