Gazete Emek-Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"-Aklını kullanmayan topumların geçmişle gelecek arasında bağ kuramayacağına inanırız. Siyaset akıl işidir, devlet yönetmek ahlak üzerine kurulmalıdır.

Karambole teslim olmuş toplumsal şarambole devrilmeye mahkumdur.

Akılsız kişi bir avuç balçık gibidir. Türkiye'nin içine çekilmek istendiği yere adaletin şuuruyla müdahale etmek başlıca görevimizdir. 

Çözümü güç meselelerin çözümü irade ve inanç gösterilirse mutlaka bulunacaktır. Yeter ki yenilgi ve yorgunluk hisleri devredilsin.

Ülkemiz çok cepheli, çok yönlü bir mücadelenin tam ortasındadır. 

Türkiye bir yandan sınır ötesinde, bir yandan da sınır içinde bir direniş halindedir. Kıran, kapan operasyonları devletin demir yumruğunu göstermiştir.

Kuşkusuz hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yoktur.

İblis'in mesai yaptığı İdlib ateş çemberine alınımıştır. 

Parklarda oyun oynaması gereken çocuklar soğuktan tir tir titrerken içecek suya, bir lokma ekmeğe muhtaç kalmışlardır. Türkiye yeterince sorumluluğunu yerine getirmiştir. Esad kendi ülkesinin kanını akıtmakta, canını almaktadır."

İDLİB: DÖRT GÖZLEM NOKTAMIZ ATEŞ ALTINDA, HANİ SOÇİ MUTABAKATI

"Cani Esad önüne kattığı savunmasız insanları Türkiye'ye doğru boşaltıyor. İdlib'de can pazarı yaşanıyor.

Altını kalın bir şekilde çizmek isterim ki Esad koltuğundan inmeden barış mumla aranacaktır.

Dört gözlem noktamız ateş altındadır, diğerleri de tehdit edilmektedir. Hani Soçi Mutabakatı? Nereye gitti heyetler arası görüşmeler?"

RUSYA'YA TEPKİ

"İdlib tıpkı mayın tarlasına dönmüştür. Rusya ilk önce Esad'ın yüzüne sıçrayan sonra kendi ellerine bulaşan kanı temizlemelidir. Biz Rusya'yı 93 harbinden, 1945'te Boğazlar üzerindeki taleplerinden biliriz. Rusya'yı artık hiçbir maske gizleyemez.

Sıkacağımız eli de atacağımız yumruğu da açıkça yaparız, adam gibi yaparız. Nasıl görünüyorsak, öyle muamele ederiz. Geçen hafta yaptığımız açıklamalar yüzünden Rusyta Dışişleri Bakanlığı 13 Şubat 2020'de şahsıma açıklama yazmıştır.

Allah şahit biz bu hesabı faillerinden mutlaka sorarız. Yanlışa yanlış demekten çekinmeyiz. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasını aynen kendilerine iade ederiz.

Rusya Esad'ın hamisidir. Suriye'nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü isteyen sadece Türkiye'dir.

Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.

Kahraman Türk askeri çarpışırken, televizyon ekranlarından yapılan açıklamalar fiilen düşman sevindiren hareketlerdir.

Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Herkese çağrım şudur; ön yargıları bir kenara bırakalım. Çözemediğimiz sorunları derin dondurucuya koyalım. Sığınacak, gidecek başka bir yer yoktur. Darbeyi aklından geçiren varsa bu şerefsiz tehdit muvaffak olamayacaktır. Darbe demek karanlık demektir, iç çatışma demektir. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Darbeye göz kırpanların cani Esad'dan farkı olmayacaktır."

 

Editör: TE Bilişim