Gazete Emek-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Bahçeli'nin dün yapmış olduğu "2019 seçimlerinde adayımız Erdoğan'dır" açıklamasını da değerlendirdi ve Bahçeli'ye yarın için randevu verdi. 

Eskiden AKP üyesi olup son dönemde çeşitli eleştiriler getiren kişileri isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur” dedi ve ekledi:

“Son yıllarda bize destek vermeyen ve hatta karşı saflarda siluetleri gözüken kişiler kusura bakmasınlar bu birlikteliği, dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki bu kervanın samimi yolcuları değildir.

“Bu trenden düşenler düştükleri yerde kalırlar.”

Türkiye’nin dış politikasına da değinen Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu’nun ardından Orta Doğu’da huzur ve barış kalmadığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin içe kapalı kalmayacağını ve Latin Amerika’yı ziyaret edeceğini, açılım politikasıyla dünyaya yayılacağını belirtti.

'Seçim, yerli ve milli olanlarla ipi başkalarının elinde olanlar arasında geçecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini destekleyeceği konusundaki açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:

“Sayın Bahçeli’nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Özellikle bu yerli ve milli duruşla birlikte bizi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacak. Biz 7 ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam edeceğiz.

“Bizler Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, dertleşiriz, konuşuruz, ilgili arkadaşlar çalışmasını yapar, geleceğe inşallah birlikte yürürüz.

“Sayın Bahçeli’ye şahsım, partim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

“2019 seçimi, yerli ve milli olanlarla ipi başkalarının elinde olanlar arasında geçeceği açıktır. FETÖ’den PKK’ya kadar tüm aktörler bu pozisyonda yer almaktadır.”

Erdoğan-Bahçeli yarın görüşecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda buluşma davetini kabul etti.

İki lider yarın saat 16.00’da görüşecek.

Devlet Bahçeli dün düzenlediği basın toplantısında 2019’da Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamış, ittifak koşullarını Erdoğan ile görüşmek istediğini söylemiş ve “Biz Meclis’te 4. partiyiz, Cumhurbaşkanı’ndan randevu istememiz doğru olmaz, bizi davet ederse görüşürüz” demişti.

Erdoğan grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Hayırlı olan işte yavaş davranmamak lazım. Bahçeli'yi davet ettim, yanıt bekliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: BBC

Editör: TE Bilişim