Gazete Emek-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kadın Kolları'nın verdiği iftara katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşünü eleştirdi. 


Erdoğan, “Şimdi birileri yürüyor, sokak cadde, filan falan. Demirel’in dediği gibi,’ Yollar yürümekle aşınmaz’ Bunlarda tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar. Ancak, ellerindeki adalet levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan istismarla adalet aranmaz. Adaletin aranacağı yer bellidir” diye konuştu.


Partimiz kapatılmak istendiğinde bunlar yargıyı savunuyordu
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşasında AKP'nin kapatılma davalarını hatırlatarak, “Siz bu ülkede parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde, Ankara’da da yargıçlar varmış diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut adalet noktasında sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır. 


Yargı onlar için de geçerli olur


Yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız. Kim olursa olsun, yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altın almak isteyenlerde aynı durumla yarın karşı karşıya kalabilirler. Yargı onlar içinde geçerlidir. Partimizin kapatılma döneminde hep arkadaşlarıma şunu tavsiye ettim, sabır, sabır, sabır. Çünkü biz ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek, her tarafı tahrik etmek suretiyle kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi hukuk standartları içerisinde mücadeleyi vererek yürüttük. Bunlar önümüzü kestiler hala da devam ediyorlar,” dedi.

Editör: TE Bilişim