Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin, "hiç olmadığı kadar önemli bir hale geldiğini" söyledi.

Erdoğan, AKP Erzurum İl Başkanlığı Teşkilat yemeğinde yaptığı konuşmada "Şunu unutmayın; bu seçimler sadece Türkiye'nin içinde takip edilmeyecek, tüm dünyadan takip edilecek. AK Parti 31 Mart'ta acaba ne alacak? Sandıklardan ne çıkacak? Hepsi bunu takip edecekler. O yüzden atacağımız adımlar çok önemli." dedi.

'Güçlü Türkiye istemeyenler sahada'

"Normal şartlarda aynı fotoğraf karesine girmesi tahayyül edilemeyecek partilerin belli çevrelerin telkinleriyle, emirleriyle, al gülüm ver gülüm pazarlıklarla nasıl bir araya getirildiğini izliyorsunuz" diyen Erdoğan, "dış politikada etkili, askeri olarak güçlü Türkiye'yi istemeyenlerin sahada olduğunu" belirtti.

Erdoğan "Bu çevreler, döviz kuru manipülasyonlarıyla kimi zaman da siyaset mühendisliğiyle hedefe ulaşmaya çalıştılar. Ulaşabildiler mi? Şu anda döviz bakın düşmeye başladı, 5,2 buralara düştü; doların durumu bu. Sıkı tutacağız, iyi duracağız." dedi.

"Bunların hepsinin gelip geçici olduğunu" söyleyen Erdoğan "siyasette de dış siyasette de kurulan bu tezgahların hepsini yıktık, yıkıyoruz, yıkacağız." diye konuştu.


Kaynak: BBC Türkçe

Editör: TE Bilişim