Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İl kongresine katılmak için gittiği Siirt'te kongre salonunun önünde toplanan kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın memleketi olan Siirt'e tıp fakültesi açma sözü verdi. Erdoğan, "Şimdi ben damadı olduğum Siirt'e soruyorum. Bizi yalnız bırakmayacaksınız değil mi?" diye sormasının ardından eşi Emine Erdoğan'ı kastederek "Bak kızınızı da üzmeyin ha! Ona göre..." ifadelerini kullanarak oy istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak için Siirt'eydi. Kongre salonunun önünde toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, "Şimdi ben damadı olduğum Siirt'e soruyorum. Bizi yalnız bırakmayacaksınız değil mi? Bu geçen sürede bazı sıkıntılar yaşadık ama inşallah bundan sonra farklı olacak değil mi?" diye sormasının ardından eşi Emine Erdoğan'ı işaret ederek "Bak kızınızı da üzmeyin ha! Ona göre..." ifadelerini kullanarak oy istedi.

Erdoğan Siirt'e tıp fakültesi açma sözü vererek, "Bir müjde veriyorum. İnşallah Siirt Üniversitesi'ne 1 buçuk 2 yıl içerisinde kararı çıktı, tıp fakültesini kuruyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu'ndan geçti. Artık Sağlık Bakanlığımızın eğitim araştırma hastanesi Üniversitemizin afiliye anlaşmalı bir fakültesi olacak ve artık Siirtli sağa-sola gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu. Erdoğan, "Sizler de bizi mahçup etmeyeceksiniz" dedi.

Erdoğan kongre salonunun içerisinde devam ettiği konuşmasında Batıyı Doğu Guta'da yaşananlara sessiz kalmakla eleştirerek, "Sizin demokrasi anlayışınıza yazıklar olsun. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terörizmden şikayet etme hakkı kalmamıştır." dedi.

Erdoğan, "Biz kendi mücadelemizi, kendi belirlediğimiz strateji doğrultusunda sonuna kadar yürüteceğiz. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzı ile konuşanlara ise cehenneme kadar yolunuz var diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim