Gazete Emek-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne Canlı Bağlantı ile katıldı. Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu.

ABD'nin S-400'ler sebebiyle Türkiye'ye ilişkin aldığı CAATSA yaptırımlarını eleştiren Erdoğan, "NATO üyesi olan hiçbir ülkeye bu yaptırımlar uygulanmamıştır" dedi. Yaptırımları, Türkiye'nin egemenlik haklarına aleni bir saldırı olarak nitelendiren Erdoğan, "Bu nasıl ittifaktır, müttefiktir?" diye sordu.


Erdoğan, şunları söyledi:

"Tek taraflı yaptırımlarla bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyorlar. AB'nin yaptırım tehditleri vardı. Dün de ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye bu yaptırım uygulanmamıştır. İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır.

Gerekçe Türkiye'nin Rusya'dan S400 savunma sistemi almış olmasıdır. ABD kendi elindeki hava savunma sistemlerinin ülkemize satışına izin vermiyor. F35'lerin bine yakın parçasını Türkiye üretiyor. ABD ihtiyacımızı başka yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir. Asıl amaç ülkemizin savunma sanayinde başlattığı atılımların önünü keserek yeniden kendilerine bağımlı hale getirmektir."


Kaynak: BirGün 
 

Editör: TE Bilişim