Gazete Emek- TSK’nın Garé’de düzenlediği askeri harekat sonucu hayatını kaybeden alıkonulmuş asker, polis ve istihbarat elemanlarının, Türkiye Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben ortak imzalı birer mektup yazdıkları öğrenildi.

 Ailelerine ayrı ayrı mektup yazan askerlerden birinin ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yazdığı mektup ortaya çıktı.

ANF’nin kopyalarına HPG kaynaklarından ulaştığı 6 Eylül 2019 tarihli ortak mektuplar, Sedat Sorgun, Ümit Gıcır, Sedat Yabalak, Vedat Kaya, Hüseyin Sarı, Mevlüt Kahveci, Semih Özbey, Süleyman Sungur, Müslüm Altıntaş, Aydın Köse, Adil Kabaklı ve M. Salih Kanca’nın imzasını taşıyor.

2021 Newroz programı açıklandı

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa Şentop’a” başlığıyla yazılan mektupta, tüm bilgilerinin, alınış şekillerinin, tarihlerin, yerlerin ilgili kurumlarda mevcut olduğu hatırlatılarak, bir sivil dışında polis, muvazzaf askeri personel ve zorunlu askerlik kapsamında silahaltına alınan 4 erin bulunduğu hatırlatılıyor. Bu erlerin askerlik süresinin yıllardır bittiği, üstelik Meclis’in çalışmaları neticesinde askerlik süresinin 6 aya düşürüldüğü, bedeli askerliğin sürekli hale getirildiği anımsatılıyor. “Bu erlerin suçu vatani görevlerini yerine getirmeleri midir?” sorusu yöneltilen mektupta, aynı sorunun aileler tarafından da kameralar karşısında defalarca sorulduğuna ama bir karşılık bulamadığına işaret ediliyor.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim