Gazete EmekHDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Şu anda gündemimizde ittifak yok” diyerek, seçimlere kendi adayları ile gireceklerini açıkladı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis'te gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Biz kendi programımız, sözümüz duruşumuzla bütün engellemelere rağmen seçmen iradesinin sandığa yansıması konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şu anda gündemimizde ittifak yok. Bizim gündemimizde etkili bir kampanya ile OHAL koşullarında seçime gidilmemesini sağlama hem de oyların çalınmasının önüne geçme çabası var” diye konuştu.

DBP EŞ GENEL BAŞKANI MEHMET ASLAN'A İŞKENCE İDDİASI

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgen, Ahmet Yıldırım’ın vekilliğinin düşürülmesinin sebebinin “Padişah bozuntusu” sözü olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de ifade özgürlüğünün milletvekilleri için de ortadan kalktığını ifade etti. Bilgen DBP Eş Başkanı Mehmet Aslan’a dönük işkence iddiaları ile ilgili ise şunları söyledi: “100’e yakın belediyeye kayyum atandı, 60’ın üzerinde belediye eş başkanı tutuklandı. Bu kadar belediyeyi kazanmış bir partinin eş başkanı ile ilgili ciddi işkence iddiaları var, ama iktidardan, adalet bakanlığından ses yok. Bir partinin eş başkanına reva görülen bu muamele 27 Mayıs’ta Menderes’e bir askerin reva gördüğü muamelenin aynısıdır.”

"GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK"

Bilgen ittifak tartışmalarına dair ise şu açıklamaları yaptı: “Seçim olan her yerde demokrasi var diyemeyiz. Bir seçimin demokratik olmasının koşullarını konuşmadan, OHAL ile yüzleşmeden seçim güvenliği ile ilgili tartışmalar kamuoyunun dikkatini başka yere çekme çabasıdır. Biz seçmen iradesinin sınırsızca sandığa yansımasını savunuyoruz. Ama bize koalisyonları kötüleyerek oy isteyenler seçimlere iki yıl kala, 18 aydan fazla süre varken koalisyon telaşına düşmüş durumdalar.

Biz kendi programımız, sözümüz duruşumuzla bütün engellemelere rağmen seçmen iradesinin sandığa yansıması konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Şu anda gündemimizde ittifak yok. Bizim gündemimizde etkili bir kampanya ile OHAL koşullarında seçime gidilmemesini sağlama hem de oyların çalınmasının önüne geçme çabası var. Bunun arayışındayız. Bunu aynı duyarlılığı taşıyan tüm siyasi partilerle birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Biz kendi adayımızla seçim yarışına gireceğiz. Bu baskıların nasıl geri teptiğini de göstereceğiz. ”


Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim