Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan’ın Yenikapı mitingine Çiller’in katılmasına sert tepki gösterdi. Bakırköy'deki mitingde yağmurlu havaya rağmen binlerce insan alana akın etti. Mitingde, Demirtaş’ın TRT ekranlarındaki konuşması izletildi.


HDP dün Bakırköy Halk Pazarı’nda miting düzenledi. Yağmurlu havaya rağmen binlerce insan alana akın etti. Mitingde cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden TRT ekranlarından seçmenlere seslendiği video izletildi. Bu sırada büyük bir coşku yaşayan vatandaşlar arasında ağlayanlar oldu.

Alana girmek isterken üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, bileklik ve fular bulunan yaklaşık 13 kişi gözaltına alındı. Mitingde konuşan HDP milletvekili adayı Ahmet Şık, “7 Haziran sonrası Suruç katliamının neye hizmet ettiğini, birkaç gün önce Suruç’ta yaşanan olayın neden olduğunu biliyoruz. Kara propagandaları artık tutmuyor, yalan tünelinden birlikte çıkıyoruz” dedi.

24 Haziran’ı “Tarihi bir fırsat” olarak nitelendiren Ahmet Türk ise, “İnkâr politikaları, eşitsizlik, adaletsizlik politikaları bir gün sona erecek diyorduk. O gün bugündür” dedi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da baskıya, şiddete, provokasyona, yasaklara karşı demokrasi mücadelesiyle bir araya geldiklerini aktardı.

 "Bu halk seni Çiller’in yanına göndermeye kararlı"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan , Erdoğan’ın dün Yenikapı’da düzenlediği mitinge eski Başbakan Tansu Çillerin katılmasını eleştirerek “5 kilometre ötede beyaz Toros ittifakı kurmuşsun. Yanına Mehmet Ağar’ı, Tansu Çiller’i, Sedat Peker’i almışsın. Bu halk seni Çiller’in yanına göndermeye kararlı. Elinden gelse Kenan Evren’i mezardan çıkarıp onunla da ittifak kuracaksın” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim