Gazete Emek- Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 110’nuncu gününe girerken HDP’den çağrı geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açlık grevlerine ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.  Leyla Güven’in sağlık durumunun kritik aşamaya geldiğini belirten Buldan, Meclis’e, hükümete ve kamuoyuna çağrıda bulundu.

Açlık grevlerinde can kaybı yaşanmadan hükümetin ve Meclis’in adım atması gerektiğini belirten Buldan “Yaşanacak en ufak bir olumsuzluktan, can kaybından AKP Hükümetinin sorumlu olacağını ifade etmek isteriz" dedi.

Leyla Güven’e destek amacıyla başlatılan açlık grevi eylemlerinin cezaevlerinde, Strazburg, Hêwler ve Galler’de devam ettiğini belirten Buldan, “Bugün Leyla Güven’in açlık grevinin 110. günü. Artık kritik bir aşamaya gelindiğini özellikle vurgulamak isterim. Bizim bütün girişimlerimize ve çözüm çağrılarımıza rağmen adım atmayan bir iktidar var karşımızda.” şeklinde konuştu.

"Parti kapatma Türkiye’nin gündeminde olmamalıdır"

HDP’nin kapatılması tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Buldan, Türkiye’nin gündeminde olmaması gerektiğini söyledi.

Parti kapatmanın bir çözüm olmadığını vurgulayan Buldan, "Sayın Akşener’in ifadesi üzerine HDP’nin kapatılması meselesi tekrar gündeme getirildi. Artık parti kapatma devrinin geride kaldığını, Türkiye’nin gündeminde olmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Parti kapatmaları geçmişte yaşandı, bunlara tanıklık ettik. En fazla kapatılan partilerin başında da bizler vardık. Bir parti kapatılır yerine başkası çıkar. Bu bir çözüm değildir. HDP Türkiye’nin siyasi bir partisidir, 6 milyona yakın insanın oyunu almıştır kapatma meselesi asla Türkiye gündeminde yer almamalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim