Gazete EmekHDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu, 24 Haziran’da seçime gidileceğinin açıklanmasından sonra açıklamalarda bulundu.

Meral Danış Beştaş, “Bu erken seçim değil baskın bir seçim. HDP olarak halktan hiç kopmadık, hep halkla birlikteydik. Bir oyun kurduklarını ve oyun oynadıklarını hep söyledik. Ama halkın AKP- MHP koalisyonundan kurtulduğu bir seçim olacak” diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ise, şu değerlendirmelerde bulundu:

AKP’nin inişe geçtiğinin farkındalar. Dolar ne kadar yükseliyorsa onlar da aynı şekilde inişe geçtiler. Ne savaş politikaları ne de ülke içerisindeki toplumsal muhalefeti bastırma politikaları, onların bu inişinin önüne geçemiyor. Giderek de bu daha fazla artacaktı. Onların ülkenin geleceği, ülkenin ekonomisi insanların yararı gibi kaygısı olmadığı için ‘biz isteriz olur’ şeklinde her türlü politikayı yürütüyorlar. Bu nedenle bu erken değil baskın bir seçimdir. Ama biz parti olarak her zaman her türlü seçime hazırız. Kendileri de bunu çok iyi biliyor. Gidişlerini göreceğiz. AKP erken seçime giderek, kendi gidişini hızlandırıyor. Halklar onlara gereken cevabı verecek.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim