Gazete Emek- Bursa'da HDP'lilere yönelik hazırlanan iddiannamede polis notu yer aldı. Notta polislerin HDP'lilere nasıl suç isnat etmek için hazırlık yaptıkları konuşuluyor. 


Dihaber’in haberine göre, Bursa’da HDP’li ve DBP’li yöneticiler ile avukatların yargılandığı davanın iddianamesinin 317’nci sayfasındaki bir not dikkat çekti.

İddianame diliyle uyuşmayan, sözlü bir konuşmadan notlar izlenimi veren bölümde, 30 Ekim 2016’da HDP Yıldırım İlçe Örgütü’nde yapılan bir kahvaltı için satılan davetiyelerin ‘örgüte yardım’ olarak yansıtılacağı belirtiliyor.

Notun içeriği polislerin fezleke hazırladığı sırada kendi arasında soruşturmaya ilişkin yaptığı konuşmaları andırıyor. İddianamede yazım hatalarıyla ve olduğu gibi yer alması, bir şekilde metnin içinde unutulduğu izlenimi uyandırıyor.

Notta, HDP İl Yöneticisi Ceylan Erol ve Mudanya İlçe eş başkanı Mediha Azra Güllüpınar’ın davetiye satışı ile ilgili görüşmeleri için “Terör finansmanı filan üfleriz” deniyor.

İddanamedeki ilgili bölümde şunlar yazılı: “30.10.2016 tarihinde yeni HDP yıldırım ilçede kahvaltı etkinliği yapıldı. Bununla ilgili davetiye sattılar. Ceylan ile birlikte organize ettiler. Kja bursa sayfasında kahvaltıdan foto paylaşımı var, davetiye paylaşımı var. 10 tl ye sattılar. Örgüte yardım dicez Ceylan ve Mediha kendi facesinde de paylaştı ortak bir tespit yapacağız ikisinede ekleyecez. İkisininde davetiye satış ile ilgili görüşmeleri var öneeeemliiii. Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile…”    

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim