Gazete Emek-CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in "HDP'den de bakan çıkabileceği" şeklindeki açıklaması İYİ Parti'de istifa getirdi. İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, Tekin'in açıklamasına tepki göstererek görevinden ayrıldı. 

Partisine istifa dilekçesini sunan Özışık, “Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar” diyerek CHP’li Tekin’in HDP açıklamasını hedef aldı.

“Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım” diyen Özışık, Tekin’in HDP'ye yönelik açıklamalarını çarpıtarak “'PKK'ya bakanlık verilebilir' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir" dedi. Özışık devamında, "Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu bir programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklinde gelen bir soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

HDP: MECLİS’TEN ÇEKİLECEK MİSİNİZ O ZAMAN BİZ MECLİS’TEYİZ DİYE?

Gürsel Tekin’in bu sözlerine iktidara yakın medyada geniş yer ayrılırken, muhalefette yer alan bazı siyasi partiler de bu açıklamaya tepki göstermişti.

İYİ Parti cephesinden yapılan “HDP’nin olduğu yerde biz olmayız” açıklamalarına ise HDP’den tepki gelmişti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kendilerinin Altılı Masa’dan bakanlık gibi bir talebi ve beklentisinin olmadığını belirterek “Biz Meclis’teyiz, siz Meclis’ten çekilecek misiniz o zaman biz Meclis’teyiz diye? Bize 6- 7 milyon insan oy veriyor. Bu insanları memleketin dışına mı atacaksınız?” tepkisini göstermişti.


 

Editör: TE Bilişim