Gazete Emek-Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından yapılan konrede HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı Seçilen Serpil Kemalbay, partisinin meclisteki grup toplantısında konuştu. 

Kemalbay, Fethullah Gülen, HDP'li Vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in vatandaşlıktan çıkarılmalarına ilişkin açıklamalara tepki göstererek,  "Gülen'in iadesini istemediklerini Eş Genel Başkanımız Demirtaş 'Her şey Gülen'in iade edilmemesi üzerine kurulu. İade edilirse konuştuğunda ortada Türkiye'de devlet diye bir şey kalmayabilir. Bir bakmışsınız ki asıl devlet Gülen, paralel olan bunlarmış' sözleriyle anlatmıştı.  Bir AKP taktiği olarak vatandaşlıktan çıkartma düzenlemesine milletvekillerimiz Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in adı da eklenmiş. Bu taktik halkların iradesini yok saymaktır. Esas amaç Gülen'in  iadesine engel olmaya kılıf uydurmaktır. Hezer ve Sarıyıldız  halkın iradesidir. Kimsenin vatandaşlıklarını almak gibi tutumu davranışı olamaz, kimsenin haddi değildir." diye konuştu.

Kemalbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik de eleştirilerde bulunarak,  "Hiçbir şey bir insanın bu şekilde anılmasını gerektirmiyor. Hiçbir insan rakam değildir.  Erdoğan, hiçbir insanı böyle eşya sayar gibi sayamazsanız. Bahsedilen bizlerin kardeşleri, çocuklarımız, sevdiklerimizdir. Anneler hangi dilde  ağıt yakıyor yaksın bütün acılar eşittir. Kendi çocuklarını  pamuklara saranların halkın çocuklarını  eşya gibi saymasına karşı çıkılmalıdır." dedi.

Kaynak: DHA

Editör: TE Bilişim