Gazete Emek-  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım 2016’da başlatılan 10,10 kilometrelik T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvayı’nın 12 istasyon ve 8,8 km’den oluşan Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ilk kısmı bugün açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılışta açıklamalarda bulundu. 


 Kemal Kılıçdaroğlu'nın konuşmaları şöyle oldu:

Ekrem Bey'i dinledik. Karşılaştıkları sorunları ve nasıl aştıklarını anlattı. Sayın Genel Başkanım (Meral Akşener) yaşanılabilir bir İstanbul için taleplerde bulundu. Erkekler olarak kadınlara hep beraber saygı duymak zorundayız. İnancımızda da öyle zaten. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Toplum olarak eğitilmemiz lazım. 

Siz Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız. Onlar bir mirası devraldılar. Onlara söylediğim şuydu: Asla şikayet etmeyeceksiniz. Engel çıkartacaklar. Her türlü engeli çıkartıyorlar. Belediye başkanları her türlü engeli açşmak için azim ve kararlılığı göstereceklerdir. 

İstanbul’a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından. Şimdi şunu ifade etmek isterim. İBB başkanı İstanbul’un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor. Merkezi hükûmetten şunu bekliyor lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın bırakın onlar kente hizmet etsinler.

 
İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul hak etmiyor beton ormanını. Yeşillik görmek istiyoruz. Merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece daha hızlı yapılacak. Engel çıkarsa da yapılacak.

Millet İttifakı olarak kavgasız yaşamak istiyoruz. Demokrasi açısından inşaa etmeye çalışacağız. 

Kaynak: Gerçek Gündem 

Editör: TE Bilişim