Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik sabah evine yapılan operasyonla 'FETÖ'den gözaltına alındı. Konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da açıklama geldi. 

Kılıçdaroğlu, "FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ'ye destek veriliyor. Bugün yaşananlar demokrasi adına yüzkarasıdır. Çelik hakkındaki gözaltı kararı bir akıl tutulmasıdır" dedi.

Avukat Çelik, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen "FETÖ'nün avukat yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında bugün Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Çelik'in Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen'in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirdiği iddia ediliyor.


Çelik'in gözaltına alınmasına CHP'den tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent  Tezcan, yaşananın ciddi bir kumpas olduğunu söyledi. 


Konuyla ilgili Halk TV’ye konuşan Tezcan şunları söyledi: “Bu haber doğruysa, şimdi evine gidiyorum arama yapılıyormuş, bu ciddi bir kumpastır. FETÖ’nün en güçlü döneminde Celal Çelik yargıtay hakimliğinden FETÖ’yle mücadele ederek istifa etmiştir. Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. FETÖ’nün uyguladığı aynı yöntemler uygulanmaktadır. İftira, yalan, uydurma bunların yöntemleri. Demek ki dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır.”

Editör: TE Bilişim