Gazeteemek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Referandum'a çok kısa bir süre kala İstanbul ile ilgilili referandum tahmini açıkladı. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi üzerinde tartışamalara girerek gündemi değiştirmeye çalıştığını söyledi. 


AKP’nin de referanduma kısa süre ağırlık verdiği bilinen İstanbul’da ‘Hayır’ın baskın çıktığını söyleyen CHP lideri şöyle devam etti: “İstanbul’da da ‘Hayır’ var. Son yapılan çalışmalar şunu gösteriyor; İstanbul’da en az yüzde 53 ‘Hayır’ var, İstanbulluya hayırlı olsun, en az yüzde 53. Korkuyorlar, baskı kuruyorlar. İstedikleri kadar baskı kursunlar, istedikleri kadar eziyet etsinler, istedikleri kadar para harcasınlar, istedikleri kadar yeri göğü ‘Evet’ ile donatsınlar. Bu milletin bir onuru vardır, bu millet bu devleti sokakta bulmadı.”

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin bir partiyle ilgisi olmadığını hatırlattı: “Birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişiye teslim etmek istemiyoruz. Bu devletin parlamentosu olmalı. Bunun bir parti ile ilgisi yoktur, bunun bir kişi ile de ilgilisi yoktur. Bu tamamen demokrasiyle ilgilidir. Demokraside sözümüz geçer, derdimizi anlatırız, hakkı, hukuku, adaleti ararız. Eğer hak, hukuk, adalet olmazsa bunların hiçbirisi olmaz.”

Anayasa değişikliğinin rejim değişikliği anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Diyorlar ki ‘Yeni bir devlet kuracağız biz, onun için sandığa gidiyoruz, yeni bir devlet kurmak için sandığa gidiyoruz’. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ne istiyorsunuz Allah aşkına? Ne istiyorsunuz? Tarihimiz var, kültürümüz var, birikimimiz var, cumhuriyeti nasıl kurduğumuz var, el ele kol kola, yürek yüreğe mücadele ettik, devletimizi kurduk. Eksiğimiz olabilir, oturur düzeltiriz, yanlışımız olabilir oturur düzeltiriz. Tarihimizi niye reddediyoruz? Rejimimizi niye değiştiriyoruz?”


 

Editör: TE Bilişim