Gazete Emek- Koronavirüs salgını Türkiye’de günden güne can kayıplarını artırırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürecin başında Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu’nun önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan CHP Lideri, Bilim Kurulu’nun önerilerine uyulsaydı bugünkü noktadan çok daha iyi durumda olunacağını belirterek şunları kaydetti:

“Bizdeki sağlık personeli her şeye rağmen çok iyi yetişmiş bilgi birikimine sahip. Bu gelinen nokta sağlıkçıların başarısıdır. Çok iyi iş çıkardılar hâlâ da çıkarıyorlar. Eğer ilk başlangıçta Bilim Kurulu’nun önerileri dikkate alınmış olsaydı, bugünkü noktadan da iyi durumda olurduk. Önce dinlemediler, sonra söylediklerinin ne derece doğru olduğunu anladılar…”

‘HERKES HER ŞEYİ GÖRÜYOR’

Kılıçdaroğlu, hükümetin salgın karşısında halka hizmet götürmeye çalışan belediyeleri engelleme çabasına da değindi.

CHP’li belediye başkanlarından ‘bazı konulara girmemelerini’ istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Halk neyin ne olduğunu görüyor. Belediye bedava ekmek dağıtmak istiyor, bunun olmasında ne sakınca var Allah aşkına… Her neyse herkes her şeyi görüyor…” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim