Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, McKinsey'le yapılan danışmanlık anlaşmasını iptal ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Sözleşmeyi iptal etmek zorunda kaldı. O sözleşmeyi imzalayan damat koltuğunda kalacak mı" diye sordu.

Erdoğan'ın, "Ekonomik kriz yok" açıklamasın karşılık veren Kılıçdaroğlu, "Faiz üç kat artıyorsa, şirketler konkordato ödeyemiyorsa, insanlar borçları nedeniyle kendini yakıyorsa o ülkede kriz vardır. Türkiye'de bir ekonomik kriz var" ifadesini kullandı.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği-Eskişehir Aydınlanma Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle:

-O sözleşmenin altına imza atan damat koltuğunda kalacak mı kalmayacak mı? Ne kadar ödeyecektiniz buraya?

-Tazminat davaları açtım, çok paralar aldım diyor. 3 militan hakim atadılar, tazminata mahkum ettiler. Sadece birisini kaybettim, o da AYM’ye avukat zamanında ulaşmadığı için. Açılan bütün tazminat davalarını kazandım. Sözüm söz, o hakimlerden de hesap soracağım, onların da kaçacak yeri olmayacak. Adaleti, hakkı ve hukuku her ortamda savunacağım. O militan hakim savunma dinlemeden, delilleri toplamadan ceza kesecek. İstediğin kadar ceza kes.

-Hiçbir zaman kişisel çıkar peşinde olmadım. Benim derdim sokaktaki vatandaşın derdi. Geçinemiyorsa o benim derdimdir, pantolon alamadığı için intihar ediyorsa o benim derdimdir, işsizim diye kendisini yakmak suretiyle kamuoyuna tanıtmak istiyorsa o benim de derdimdir.

-Man adası’nda bütün belgeler doğrudur, savcıya teslim edilmişti. Hesabını soracağım hepsinin. 15 milyar dolarlık para var hala cevabını alamadığım. Ama sormaya devam edeceğim. Hakime sor diyoruz, korkudan soramıyor.

"Bir açığımı bulmak için tam 10 yıl müfettiş atadılar ama bulamadılar"

-Gene bugün SGK'yı batırdın demiş. Ya ben Cumhurbaşkanlığı yapmadım, bakanlık yapmadım bir kurumda Genel Müdürlük yaptım. Bir açığımı bulmak için tam 10 yıl müfettiş atadılar ama bulamadılar. Bulamazsın kardeşim. Bulamazsın çünkü Kılıçdaroğlu hak yemez, milletin malına göz dikmez. Dahası Salı günü gelecek.

-Sende haysiyet, şeref, onur varsa Katar uçağını aynen iade edersin.

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim