Gazete Emek- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya Proje Tanıtım Toplantısı'na konuşuyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a böyle seslendi: "Tanzim kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyorlar. En varlıklı adam sensin. Sen de girsene kuyruğa." Grup toplantısında gösterdiği 'çöpteki kadın fotoğrafı' için de konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir" dedi.


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: "Belediyelerimizde 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret 2 bin 200 liradır. AK Parti'de 2 bin 20 lira. Tanzim kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyorlar. En varlıklı adam sensin. Sen de girsene kuyruğa."

KILIÇDAROĞLU: BU GERÇEĞİ KİMSE İNKAR EDEMEZ!

'Grup toplantısında gösterdiği çöpteki kadının kendisine dava açması konusunda): Geçen salı günü bir fotoraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunun içinde bir şeyler arıyor. Bu gazetelerde yer aldı. Benim içimi acıttı. Böyle bir tablo 21. yy Türkiyesi'nde içimi acıttı. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor dedim? Bu kadını varlıklı bir kadındır, vs dediler. Kim dedi bunları. Havuz medyası söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor. Bu tablo 21. yy Türkiyesi'nin bir gerçeğidir. O taplantıdan bir kaç gün önce sokak ekonomisi çalıştayı yaptık. 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, kağıt toplayanlar... 6 milyon kişi siyasetin görmediği, unutulan kişilerdir... Siz birgüne bir gün iktidar sahiplerinden birisinin çöpten kağıt toplayan insanlar nasıl geçiniyor diye sorduğunu duydunuz mu? Asgari ücretle geçinenler nasıl yaşıyor diye sorduklarını duydunuz mu? Ben 21. yy Türkiyesi'ne yakışmayan tabloyu gösterdim. Tahammül edemiyorlar. Buna o tablo Türkiye gerçeğidir."

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim