Gazete Emek- KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır AKP ve CHP'nin oy seviyesinin 24 Haziran seçimlerinin de gerisinde göründüğünü, bugün bir seçim olsa sonucu muhalefetin durumunun belirleyeceğini söyledi.

Hakan Aksay'ın T24'te yayınlanan Gün Olur isimli video söyleşisine konuk olan Ağırdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun yine AKP'den yüksek olduğunu belirtti. Ağırdır, "Kemal Can'ın tarifine katılıyorum AKP seçim organizasyonlarını Erdoğan'ın yönettiği bir parti haline dönüştü" dedi.

İktidar partisi kadrolarda kuruluştaki heyecanın kalmadığını ifade eden Ağırdır, "Erdoğan'ın kadrolarla arasında mesafe var ancak seçmen üzerinde etkisi sürüyor. Yine de AKP 24 Haziran'ın gerisinde görünüyor" dedi.

Bekir Ağırdır, AKP'li seçmenin de ekonomik krizden etkilendiğini ancak muhalefetin beceriksizliği ve kutuplaştırma nedeniyle yine de iktidarın yanında yer alabileceğini söyledi. Ağırdır bu durumda seçime katılımın düşebileceğini ya da diğer partilere geçemeyen seçmenin MHP'ye yönelebileceğini belirtti.

CHP'nin normalde yüzde 25-27 bandına çıkmışken yeniden Baykal dönemindeki yüzde 22'ye döndüğünü belirten Ağırdır, İYİ Parti'nin kurumsallaşmasını tamamlayamadığını ve seçim sonrası politik yönelim konusunda netleşemediğini ifade etti.

HDP'nin durumununsa daha farklı olduğunu söyleyen Ağırdır, "Türkiyelileşemiyor ama yok olmuyor" yorumunu yaptı. Kürt meselesinde yeni politika üretemeyen ve tutuklamalar, parti içi çoğulculaşma gibi sıkıntılar yaşayan HDP için "tutulup kalmış bir insan gibi" benzetmesini yaptı. Ağırdı, "Yine de araştırmalarımız Kürt seçmenin Kürt kimliği ile hareket edeceği sonucunu veriyor" dedi.

Hakan Aksay, Ağırdır'ın açıklamalarına değindiği köşe yazısında ise program sonrasında KONDA Genel Müdürü'nün 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçim sonrası için söylediği şu tahmini de aktardı: “1 Nisan’da yeni MC’ye (Milliyetçi Cephe) hazır olalım!”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim