Gazete Emek- Başbakan Neçirvan Barzani’nin kardeşi Dılovan İdris Barzani’nin taziyesine katılan Kürt siyasetçiler Kürdistan için birlik çağrısında bulundu. 

Başbakan Neçirvan Barzani’nin kardeşi Dılovan Barzani 2 Mart’ta başkent Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

 
Taziyeye katılan Kürt siyasetçiler basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin “artık iyi olduğunu” söyledi.


Taziyeye ilişkin olarak Masum, “Bizim için zor oldu. Ailenin acısını paylaşıyoruz” dedi.


Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) Genel Sekreter Selahaddin Bahaddin, “Siyasi konular gelip geçicidir. Ahlaki, toplumsal ve yöresel Kürt meseleleri  kalıcıdır. Siyasi partiler olarak istediğimiz takdirde bir araya gelebiliriz. Belki bu tür münasebetler nefsimizi yenmemize ve hayır kapısının açıklmasına vesile olur” diye konuştu.


Demokrasi ve Adalet için Koalisyon Başkanı Berhem Salih, Kürtler arasında birliğinin sağlanmasının herkes için iyi olduğunu ifade etti.

 
“Keşke sadece kötü günlerde bir araya gelmezsek” diyen Salih,  Kürdistan Bölgesi’nin geleceğiyle ilgili bir tedbirin alınması gerektiğini vurguladı.


Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani ise, “Bana göre bu KDP ve Barzani ailesi için bir referandum oldu. Taziyeye katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim