Gazete Emek-  Cumartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda devem eden bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP'li vekillere yönelik “Haysiyetsizler” ve “Sesinizi keseceğiz” ifadelerini içeren konuşması sonrası hakkında suç duyurunda bulunuldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli olan Nuri Başkapan, Soylu’nun, “Milletin bir bölümünü alenen aşağılayarak ağır hakaret ve ağır tehdit”, “Milletin bir bölümünü diğer bölümüne karşı alenen tahrik ve bölücülük” ve “Anayasal kişi ve kurumlara yönelik ağır hakaret ve tehdit” suçları işlediğini ifade edilerek suç duyurusunda bulundu. 


 Başvuruda, Soylu’nun, “milletvekiline hakaret ve tehdit, millete hakaret ve tehdittir. Söz konusu bu şahıs millette ‘haysiyetsizler’ diyerek hakaret etmiş ve ‘sesinizi keseceğiz’ diyerek milleti tehdit etmiştir” ifadeleri yer aldı ve Soylu hakkında soruşturulma başlatılması talep edildi. 

Konuya dair Artı Gerçek’e konuşan İBB Ağaç ve Peyzaj A.Ş personeli Başkapan, "Meclis kürsüsünden vekillere, seçilmişlere hakaret etmesi bana göre bir suçtur. Ben de vatandaş olarak sorumluluğumu yerine getirip suç duyurusunda bulundum. Gerisi savcıların bileceği bir şey” dedi.

NE OLMUŞTU? 

Cumartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında, ilk olarak HDP Iğdır milletvekili Habip Eksik'in konuşması sırasında "Nazi kamplarına dönüşen cezaevlerinde insanlar yaşamalarını yitirdi ama siz seyrettiniz. Bakın, plastik sandalyede bir insan cezaevinde resmen ölüme mahkûm edildi." derken Soylu, sandalyesinde "FETÖ eline verdi onu senin, FETÖ. FETÖ'yle işbirlikçisiniz, işbirlikçi" diye seslendi.

Eksik, konuşmasının devamında salgınla ilgili hazırlanan spotlar arasında Kürtçenin olmamasına dikkat çekip hükümeti eleştirince Soylu, ‘Kürt düşmanı sizsiniz', 'ayrımcılar' ve 'terbiyesiz’ ifadelerini kullandı.

Günün ilerleyen saatlerinde kürsüye çıkan Soylu, HDP'den gelen eleştirilere yanıt olarak, “Siz laf atıyorsanız, tırnakçılığa alışmışsınız canım zaten, milletvekiliniz adamın cebindeki telefonu çalıyor, telefonu, laf atma. Laf atma bana, başka bir şey daha söyleyeyim: Bak, o telefonu asit kuyusuna atsan da içindekileri çözebilecek teknolojiye ulaştık biz, Amerika'da yok, Amerika'da."

Soylu Meclis kürsüsünden, "Teröriste, terörist diyoruz; destekçisine de terörist diyoruz. İhbarcısına, işbirlikçisine, çocukları kandırıp dağa gönderen belediye başkanına terörist diyoruz, İmralı'daki devrik terörist başına terörist diyoruz. Ve koltuğu için birbirini yiyen Edirne'deki Demirtaş'a da Karayılan'a da tecavüzcü bir Biçirpinin Duran Kalkan'a da terörist diyoruz. 

Ohhh, paralar PKK'ya gitmiyor, millete gidiyor, oh, oh! Not alın not, not alın: Kayyumdan aldığımız belediyeler, 600 belediye başkanı, 73 belediye başkanı altı yüz doksan dört yıl bin on ay hapis cezası aldı. Bu da size kapak olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim