Gazete Emek-  HDP'nin kapatılması için çağrılar yapan MHP, aralarında Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 108 siyasetçi hakkında hazırlanan yeni "Kobanê iddianamesi"ni işaret ederek Yargıtay Başsavcılığının kapatma davası açmasını istedi. MHP, aksi halde kendilerinin Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine dayanarak başvuracaklarını açıkladı.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır" denildi.

CHP VE İYİ PARTİ'YE SUÇLAMA: TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK

Açıklamada Millet İttifakı partileri hakkında da soruşturma açılması gerektiği işaret edildi: "CHP’nin, İYİ Parti’nin itirazları suç ve suçluyu koruma mahiyetindedir. Bunun yanında teröre yardım ve yataklık olarak da ayrıca ele alınmalıdır."

DHA'da yer alan habere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bunların en azılılarından birisi de CHP'nin ve İYİ Parti'nin destekleyip sempati beslediği terörist Selahattin Demirtaş'tır. Şurası kesindir ki FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neyse terörist Demirtaş odur. 6-8 Ekim olaylarıyla 15 Temmuz kalkışması, Gezi Parkı hadiseleriyle Hendek terörünün istikameti öz itibariyle bir ve aynıdır.

Kaynak: Evrensel 

Editör: TE Bilişim