Gazete Emek- Cezaevi'nden 4 gün önce tahliye edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı için, savcının itirazı üzerine tekrar yakalama kararı çıkarıldı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı itiraz üzerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Abdullah Bal'ın isnat edilen suçları işlediğine ilişkin güçlü deliller olduğu  gerekçesiyle haklarında tekrar yakalama kararı çıkarıldı. 

Dihaber'e göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim 2016’da tutuklanan ve Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Temmuz’da görülen davanın 3’üncü duruşmasında tahliye olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Abdullah Bal tahliye edilmesine itiraz etti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısının bir üst mahkeme olan Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde, tahliye kararın yasaya ve usule aykırı olduğu ileri sürülerek Anlı ve Bal hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi. İtirazı değerlendiren mahkeme, savcılığın Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Anlı ve Bal hakkında verdiği tahliye kararını karşı yapılan itirazı kabul etti. Mahkeme, Anlı ve Bal’ın üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle, Anlı ve Bal hakkında “yakalama emri” çıkartılmasına karar verdi. 

DAVA HAKKINDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılında yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim 2016’da tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, Anlı’nın aralarında bulunduğu 5’i tutuklu toplam 51 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, Dicle ilçesinin Kurşunlu Köyü'nde 2015 yılında inşa edilen "Şeyh Sait Şehitliği" için yapılan cami, yas evi, misafirhane, sondaj kuyusu, altyapı ve üst yapı inşaatında çalıştıkları ve yardım ettikleri, mezarlıkta kurulan "Demokratik Direniş Çadırı" eylemine katılmak ile suçlanıyor. Sanıklar hakkında 7 ayrı suçlama nedeniyle açılan davada, sanıkların 1 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Anlı'nın ise, mezarlık inşaatına yardım ettiği, basın açıklaması ve yürüyüşlere katıldığı gerekçesiyle hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 31 yıldan 99 yıla kadar hapsi isteniyor.

Editör: TE Bilişim