Gazete Emek- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), daha önce seçime girecek partiler arasında adını açıklamadığı TKP’nin, “seçimlere girmek için tüm koşulları yerine getirdiğini” söyleyerek yaptığı itiraz başvurusunu da reddetti.

TKP ise ret kararı ile ilgili açıklamasında seçim tavrını da açıkladı.

Seçimleri siyaset yapmanın ve mücadele etmenin tek kanalı olarak görmediklerini, sosyalizm yolunda parlamento ile yerel yönetimler mücadelesinin de önemli olanaklar sunduğunu ifade eden TKP, seçim sürecinde “Bu düzen değişmeli” diyerek bir kampanya yürüteceklerini duyurdu.

TKP, kampanya kapsamında yalnızca cumhurbaşkanlığı adaylarına değil, onun temsil ettiği siyasal rejime sırt dönme, yani boykot çağrısı yaptı. TKP’nin boykot açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Düzen partilerinin ilkesiz ittifak arayışları sırasında adaylık için gündeme gelen isimler, daha şimdiden hukuksuz ve hileli bir oylama ile belirlenmiş olan yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin nasıl bir çürümeye yol açacağının kanıtıdır. Halkımız bu çürümeye tavır almalıdır. Bu cumhurbaşkanlığı sistemi ‘geçersiz’ bir sistemse oyumuz da ‘geçersiz’ olmalıdır. Türkiye’nin sınırsız yetkiye sahip bir cumhurbaşkanına değil, milyonların örgütlenerek ipleri eline almasına ihtiyacı vardır.

Kaynak: Sendika.org

Editör: TE Bilişim