Gazete Emek- Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasının ardından ortadan kaybolan eski Hazine ve Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak bir habere erişim kararı aldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Uzay Programı'nın tanıtımında "İnşallah Ay'a gidiyoruz" sözlerini eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Damat Cumhurbaşkanımız Ay'a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var demişti. Damat gitti ama fikirleri hala iktidarda" diye eleştirmişti. ANKA da bu ifadeleri sitesinde haberleştirdi.

Bekir Güneş yazdı: Cumhur İttifakı içerisinde 'gizli' HDP taktiği ve kavgası!

Albayrak, CHP'li Öztrak'ın kendisi hakkındaki ifadelerinin yer aldığı ANKA'nın konuya ilişkin haberine erişim engeli kararı istedi. İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Albayrak'ın talebi üzerine ANKA'nın haberine erişim engeli getirirken, kararın gerekçesini şöyle açıkladı:

"Bahse konu içeriklerde talep edenin yanı sıra devlet kurumlarını zan ve töhmet altında bırakacak şekilde doğruluğu araştırılmamış ve teyit edilmemiş haber, yayın ve paylaşımlara yer verildiği, basın-internet yayın özgürlüğünün dışına taşıldığı, keyfilik bulunduğu, kişi ve kurumlara saldırı niteliğinde, şeref ve onurlarını rencide edici ve kişilik haklarını ihlal edici içeriklere yer verildiği anlaşılmakla, usul ve yasaya uygun bulunan talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir."

CHP’YE DAVA AÇACAK

Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, Sabah gazetesine verdiği yazılı açıklamada "bazı çevreler" olarak nitelendirdiği kurumlara dava açma kararını duyururken "Merkez Bankası rezervlerine yönelik işlemlerin, yürürlükteki mevzuata uygun şekilde, finansal ve fiyat istikrarı hedefleri doğrultusunda, ödemeler dengesi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştirildiği"ni söyledi.

                                                 

"Herkes tarafından net şekilde bilinen bu gerçeklere karşın; ana muhalefet partisi dahil olmak üzere bir kısım çevreler tarafından yapılmak istenen algı operasyonu"nun varlığından bahsedilen açıklamda şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Bankası’nın herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma, buhar olma ihtimali yoktur. Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir."

Berat'ın 'tüy dökücü krem' projesi çöp oldu: Elde kalanlar hediye edilmiş...

“EŞİ VE ÇOCUKLARIYLA ZAMAN GEÇİRİYOR”

Göktaş ayrıca sırra kadem basan, Albayrak’ın görevinden ayrıldıktan sonra "eşi ve çocuklarıyla zaman geçirdiğini" aktardı.

Açıklamada damadın avukatı Göktaş, “Kamuda görev aldığı süre zarfında Sn. Berat Albayrak’ı; yalan ve iftiralarla, terör örgütlerinin izlediği taktik ve algı operasyonları ile nefret objesi haline getirmeye çalışanların bir kez daha aynı oyunu devreye aldıkları görülmektedir” dedi.

Göktaş, Albayrak’ın bakanlığı döneminde "bu ülkenin insanının, esnafının, çiftçisinin, zanaatkarının ve sanayicisinin yanında olduğunu" savunarak Albayrak’ın "terör örgütünün saldırılarına ve tüm zorluklara rağmen önemli adımlar attığını" öne sürdü.

Göktaş ayrıca Albayrak'ın "temelleri atılan bor fabrikaları, sürdürülebilir enerji sistemleri üretim fabrikaları (rüzgar ve güneş enerjisi), doğu Akdeniz de oyun değiştiren sondaj gemileri" ile "ana muhalefetin tarihi boyunca hayal edemeyeceği hizmetleri bu millet için gerçekleştirmiş olmanın şükrünü ifa etmekte" olduğunu da söyledi.

“NEFRET OBJESİ SEÇİLDİ”

CHP’yi de hedef alan Göktaş, “Bünyesinde meydana gelen tecavüz skandallarına karşı üç maymunu oynayan ve teröre verdikleri destek afişe olunca ahlaki meşruiyetini kaybeden ana muhalefet, görülüyor ki bütün etki ajanlarıyla birlikte bir nefret objesi olarak Sayın Albayrak’ı seçmiştir” dedi.

Damadın kaybolmasına ilişkinse Göktaş, “Görev süresi boyunca Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki hiçbir bakanın karşılaşmadığı yalan, iftira ve ahlaksız saldırılara maruz kalan Sn. Berat Albayrak görevinden ayrıldığı günden bu yana normal bir Türk ailesinde olduğu gibi evinde eşi ve çocukları ile zaman geçirmektedir” dedi.

Göktaş, Albayrak hakkındaki "mesnetsiz ve suç konusu imaların" var olduğunu belirterek bunlar hakkında da "her türlü yasal yola" başvuracaklarını söyledi.

500 bin liralık dava açmayı planladıklarını söyleyen Gökçe, "Kazanılacak tazminat tutarı hain terör örgütü PKK ile mücadelede şehit düşen kahramanlarımızın ailelerine bağışlanacaktır" dedi.

Kaynak: Halk Tv 

Editör: TE Bilişim