Gazete Emek-  ‘Kadın Futbolu 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Derneği' kuruldu. Derneğin yönetim kurulu üyelerinin tamamının erkek olması sosyal medyada eleştirilerle karşılandı.

NİHAT ÖZDEMİR, KADIN FUTBOLUNA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Kadın futbolunun günden güne geliştiğini vurgulayan Özdemir, "Kadın hakemlerimizi ve kadın futbolcularımızı unutmayalım. Önümüzdeki sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de Kadın Futbol Takımı kurulacak ve mücadele edecek. Bu müjdeyi de buradan duyurayım" demişti.

DERNEKTEN GELEN TEPKİLERE YANIT 

Konuya ilişkin Gazete Emek'e konuşan ‘Kadın Futbolu 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Derneği' Genel Sekreteri Osman Özçalıkuşu, gelen tepkilere şu şekilde yanıt verdi: 

"Halen 7 kurucu üyemizin 1'i ve üyelerimizin yaklaşık %30'u kadındır. Derneğimize üye olmanın şartı, kulüp başkanı olmaktır. Şu an ülkemizi voleybolda başarıyla temsil eden, milletimizi gururlandıran "Filenin Sultanları"nın idari ve teknik kadrosunda menejerinin ve psikoloğunun dışındaki tüm ekibin erkeklerden oluştuğunu biliyor musunuz? Türkiye'de kaç tane kulüp başkanı kadın gösterebilirsiniz? Bu kulüp başkanlarının kaç tanesi futbolla ilgilenecek durumdadır, söyleyebilir misiniz? Bütün olumsuz şartlara rağmen karşılıksız emek, zaman, para vs harcayarak kadın futbolunu ülkemizde geliştirmeye çalışıyoruz. Bu amaca hizmet edecek herkese derneğimizin kapıları ardına kadar açıktır. Futbol henüz ülkemizde kadınlar arasında köklenmiş bir spor değildir, dolayısıyla bu alanda yeteri kadar kadın kulüp başkanı, yöneticisi, antrenörü, sporcusu vs bulunmamaktadır. Bizim amacımız futbola gönül veren kadınları her anlamda desteklemek, her zaman yanlarında yer almak ve kadın futbolunu ülkemizde ilerletmektir... Şu yapılan yalan yanlış haberler bile kadınlara, kadın sporuna, kadın futboluna hizmet edenlere karşı büyük bir saygısızlık ve haksızlıktır... Ben buradayım. İsteyen herkesle her yerde, her zaman bu konuları konuşurum. Bu vesileyle bizimle birlikte bu yolda yürümek isteyen herkesi derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyorum.

Kaynak: Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim