Gazeteemek- Daha önce Referandum çalışmaları için Avrupa ülkelerine gitmek isteyen birçok bakana Avrupa ülkeleri kapılarını kapatmıştı. Bu yasak bu defa spora da sıçradı. Fransa'da Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Lİgi'ndeki rakibi Lyon'un maçını izlemek isteyen Şenol Güneş ve Fikret Orman'a izin verilmedi. 

DHA'nın haberine göre,  Fransa Futbol Federasyonu'na maçı izlemek için resmi talepte bulunan Beşiktaş Kulübüne ret cevabı verildi. Fransa Futbol Federasyonu, Metz - Lyon maçının ceza sebebiyle seyircisiz oynanacağını ve bu sebepten dolayı dışarıdan hiç kimsenin stada giremeyeceğini gerekçe göstererek, Beşiktaş'a ret cevabı verdi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Şenol Güneş de bunun üzerine bu akşam Fransa'ya gitmekten vazgeçmek zorunda kaldı.

Uluslararası maçlarda böyle bir prosedür daha önce uygulanmamıştı

Bu arada kulüpten alınan bilgiye göre, Lyon'un Beşiktaş'ın 3 maçını takip ettiği ve hem federasyon, hem de kulüp tarafından hiçbir zorluk çıkarılmadığı halde Fransa Futbol Federasyonu'nun böyle bir gerekçe öne sürmesi manidar karşılandı. Şenol Güneş veya Beşiktaş yönetiminden ise bu konuya ilişkin  henüz bir açıklama gelmedi. 

Editör: TE Bilişim