Gazete Emek- Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda'ya 6-1 mağlup olmasının ardından eleştirilerin odağına yerleşen teknik direktör Şenol Güneş ile yollar ayrıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ise, Güneş ile ayrılık öncesi gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını okurlarıyla paylaştı. Özkök'ün 'Şenol Güneş çok ilginç şeyler anlattı: Bu kafayla teknik direktör değil ancak üçkağıtçı bulunabilir' başlıklı yazısında aktardığına göre Güneş'in açıklamalarından bazıları şöyle:

'YAZARLAR BİR KARAR VERSİN, 15 Mİ, 30 MU, 52 MİLYON LİRAMI ALACAĞIM?'

"En sinirlendiğim konu: 'Maalesef beni buradan vurmaya çalışıyorlar, ben de işte buna çok sinirleniyorum. Bunu Sadri bey (Şener) çıkardı, Trabzon’da onunla da konuştum. Dedim; ‘Sana borcum var mı?’ Yok. Ona kızdığım için bunu bilerek yapıyorlar.'

'Hep diyorum kolayı var benim mukavelem var, ne aldığım belli, şartlar belli. Daha önce de yaşadım ben bunları. Eğer böyle bakacaksak benim 2002 yılındaki federasyondan bile alacağım var. Benim birçok kulüpte alacaklarım var. Beni bilenlerin bunları özellikle konuşmasına kızıyorum. Bilerek bunları yazmak haksızlık.'

'Gazetecilerden biri diyor ki; 15 milyon lira, diğeri diyor ki 30 milyon lira, bir öteki diyor 52 milyon lira.. Kardeşim nereden çıkardın bunu? Varsa ve bilmiyorsan da sorarsın oraya. Tazminat dediğin şey yazılan bir şeydir.'

'50 senedir buradayım, birinin torpiliyle mi geldim'

Ertuğrul Özkök: Bu psikoloji böyle devam ederse ileride teknik direktörde bulunamaz

Şenol Güneş: Bulursun ama üç kağıtçı bulursun. Benim işim kolay. Kişiliğim böyle olmasa, düzgün biri olmasam bu saygıyı görmesem, ‘Kovarsanız kovun bana ne’ desem ne olacak, ya da ‘Eyvallah, ben başka yere gittim’ desem. Kulüp buluyorsun ama kendini yenilemiyorsun. Ben 50 küsür senedir ayaktaysam birinin torpiliyle mi geldim? Bedel ödemeden olmuyor.'

Ayrılık sonrası ilk sözler

Dün: Dün ne dediysem bugün de o. Dünkü görüşmede kalsın dediler.

Bugün: Bugün de ‘Git’ dediler. Namusumuzla geldik, namusumuzla gidiyoruz.

‘YALVARDILAR' SÖZÜ ETKİLİ OLDU

Ayrılık kararını isteyen isim TFF Başkanı Nihat Özdemir'den başkası değildi. Servet Yardımcı ve Halil Altıntop'un da bulunduğu dünkü toplantıda Özdemir, “Yıprandın, bırakman lazım” dedi, aynı zamanda ‘Gelmem için yalvardılar' sözünün de kendilerini zor duruma soktuğunu belirtti. Güneş ise kararı kabul etti ve görevini bıraktı. Bununla birlikte tecrübeli hocaya yıl sonuna kadar olan 10 milyon TL'lik alacağının ödeneceği iddia edildi.

'AYNI ŞEYLERİ KONUŞUYORSUNUZ' 

Şenol Güneş’in, “Ben sayın başkana düşüncelerimi net bir şekilde ifade ettim. ‘İster istifa edeyim, isterseniz siz yollayın’ dedim. İkinci bir toplantı istediniz. Ama yine aynı şeyleri konuşuyorsunuz. Bu beni çok üzdü. Ne karar aldığınızı bilmiyorum ama zaten ortadaki başarısızlığı sahiplendiğimi, gereğini yapacağımı söylemiştim. Maçtan sonra sıcağı sıcağına bir karar vermek hem kendime hem bu kuruma haksızlık olurdu” dediği bildirildi.

'KAN DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR' 

Bunun üzerine söz giren TFF başkanı Özdemir, “Hocam biz çalışmalarınızdan, Türk Futbolu’na verdiğiniz emekten gerçekten memnunduk ama ortaya istenmeyen sonuçlar çıkınca bu değişiklik zaruri hale geldi. Bir heyecana bir kan değişimine ihtiyaç var. Onun için yollarımızın ayrılması daha doğru olacak” dedi. Güneş’in, yöneticilerin “Hocam sözleşmenizdeki hukuki şartları da konuşalım” sözleri üzerine, “Konuşulacak bir şey yok. Gereği neyse yapın. İster istifa deyin, ister görevden alma. Ben namusumla geldim, namusumla gidiyorum. Gerisi size kalmış” yanıtını verdiği kaydedildi.

YASİN YILDIRIM: NORVEÇ’E SERGEN YALÇIN

Şenol Güneş'in Euro 2020'deki vücut dili ve takım üzerinde kaybolan etkisi sonun başlangıcıydı. “Gelmem için yalvardılar” açıklamasıyla da kendi ipini çekti. Fiilen bitmişti, dün resmiyete döküldü. Bu yönetimin yeni bir yapılanma yapabileceğine dair umudum yok. En kritik Norveç maçına 1 ay var. Bu maçın aciliyeti düşünüldüğünde ise aklımda tek bir isim var: Sergen Yalçın. 4 maçlığına Sergen Hoca bu takımı hedefe götürür. Yıldızları oynatıyor. Heyecanı, hedefleri var ve aç. Aynı isimler, kulis ve lobiciler uzak olsun. Sistemi olan, ağzı değil taktiği konuşan bir yabancı isim ise uzun vadede şart.

ERCAN TANER: TEKNİK EKİP DE İYİ OLMALI

Beklenen oldu. Bu kadar ağır bir mağlubiyetin ardından futbolcular gidemeyeceğine göre biri gidecekti. Yeni hoca konusunda iyi düşünülmeli. Piontek ve Derwall modeli gibi uzun vadeli bir plan yapılmalı. Ümit Millilerin başarısızlığını da göz önünde bulundurduğumuzda teknik adamın yanı sıra teknik ekibin de çok iyi oluşturulması şart. Ayrıca hoca adaylığı konusunda aynı isimlere yönelmeyi de doğru bulmuyorum. Yeni bir isim ve yapılanmaya gidilmeli.

LEMİ ÇELİK: MİLLİ RUH GERİ KAZANILMALI

Ayrılık kararı, Şenol Güneş'le işi kan davasına çeviren medyadaki bir takım insanların baskısıyla alındı. Halbuki yarışma devam ediyordu. Norveç galibiyetiyle işler değişirdi. Yenilen bireysel hatalı goller olmasa bu süreç de yaşanmayacaktı. Ülke futbolunda artık kulüp fanatizmi, milli takımın önüne geçti. Kim gelirse gelsin diğer grup taraftar tarafından benimsenmeyecek. Önemli olan milli ruhu, vatanseverliği ve yurtseverliği geri kazanmaktır. Gelecek hoca herkesçe takdir edilen bir isim olmalı.

Editör: TE Bilişim