Gazete Emek-  İstanbul'a gelişi esnasında hakkında birçok paylaşım yapılan yıldız oyuncunun imza törenine de basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Törende Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sportif Direktör Emre Belözoğlu da bulundu.

Mesut Özil'in imza töreni Ali Koç'un açıklamalarıyla başladı. Koç, Mesut Özil transferinin gerçekleşme hikâyesini anlatırken televizyoncu Acun Ilıcalı'nın transferinde maddi ve manevi olarak çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Mesut Özil transferinin maddi boyutuna da değinen Koç, "Konuşmamız sırasında Mesut, çocukluğundan beri oynadığı takımda oynama hayallerinden bahsetti. Ve bunun için kesinlikle maddi konuları sorun etmeyeceğini söyledi. İşte burada bu transfer dönüşü olmayan bir yola girdi" şeklinde konuştu.

 Başkan Ali Koç'un ardından söz alan Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, "Başkanımızın dediği gibi Mesut güzel bir rüyaydı Mesut için de çocukluğunun hayaliydi. Bizlerin de biraz payı olduysa ne mutlu bizlere" ifadelerini kullandı.

Yıldız futbolcu Mesut Özil de çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirirken, "Fenerbahçe için bir rüya benim için bir hayaldi. İki taraf için de bu muhteşem bağlantı olacak. O yüzden çok mutluyum. İnşallah takıma sahada yeteneğimle faydalı olacağım" dedi.

Fenerbahçe, yeni transferi Mesut için bir imza töreni düzenledi. Törene gazeteci Cüneyt Kaşeler'in soru soracağı sırasında yaşananlar damga vurdu. Kaşeler’in yıllar önce attığı, "Mesut Özil gelmez" paylaşımı hatırlatılınca salonda büyük bir alkış koptu.

İMZALAR NASIL ATILDI?

"Sevgili Acun Ilıcalı'nın Mesut Özil transferinde hem maddi hem manevi çok önemli bir katkısı oldu. Bir yaz günü, Acun'la oturduk konuşuyoruz. 'Mesut'un sözleşmesi sezon sonunda bitiyor, sezon sonunda Fenerbahçe'ye kazandıralım' dedi. Ben de 'Kazandıralım da, maddi şartları nasıl karşılayacağız?' dedim."

"Ocak ayında da bir ihtimal olabilir demiştim. 'Ben birkaç ay sonra yeni yatırımımı açıklayacağım ve bunu dünyaya yaymak istiyorum, bu hedefi yakalamamda Mesut'un da büyük katkısı olacak diye düşünüyorum.' dedi. Kasım ayında işler somutlaşmaya başladı."

"Kasım ayında, Mesut'un menajeri Erkut ile görüştük. Bu görüşmenin devamında bu transferin gerçekleşmesinin olası olduğuna inandım. Erkut dedi ki 'Mesut bir gün Fenerbahçe'de oynamak istiyor ve bunu da 35 yaşında yapmak istemiyor."

ARSENE WENGER DETAYI

"O dönemlerde bu soru geldiğinde 'Gerçekleşmesi zor ama gerçekleşirse çok güzel olur' demiştim. O günlerde Londra'ya gittik; yöneticiler, ben ve Acun, farklı zamanlarda yola çıktık ki çok belli olmasın diye. Arsene Wenger'den o kadar olumlu dönüş aldım ki... Sayın Wenger'i, Erol Bulut hocayla görüştürdüm. O da Mesut hakkındaki sorularını sordu. Faydalı bir görüşme oldu."

"Ben, Selahattin Baki, Emre Belözoğlu ve Acun Ilıcalı, oturduk. Orada bir şey dikkatimi çekti. Mesut, Fenerbahçe'de oynama hayallerinden bahsetti ve bunun için kesinlikle maddi konuları dert etmeyeceğini söyledi. Daha düne kadar gerçekleşmesi rüya olarak görünen bir transferi daha Fenerbahçe gerçekleştirdi."

‘FENER OL’ AÇIKLAMASI

"Biz Mesut için yeni bir kampanya başlatmadık. Fener Ol'un adını değiştirdik. Bu coşkulu süreçte yine Fenerbahçe'nin yanında olan taraftarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mesut transferinden duyduğu mutluluğun ifadesidir. Smsler çeyrek milyona ulaştı."

10 NUMARA FORMAYI ALACAK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mesut Özil'in yazın Samatta'nın da izni ile 10 numaralı formayı alacağını açıkladı. Forma açıklaması yaparken Ali Koç,"Mesut Özil bu sezon 67 numaralı formayı giyecek. Ben 1967 doğumluyum, o yüzden bu numarayı seçti sandım. Oysa Zonguldak'ın plakasıymış." ifadelerini kullandı.

BASIN ORDUSU

Fenerbahçe’ye transfer olan dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil’in imza törenine basın mensuplarından rekor sayıda katılım geldi. 150’ye yakın yerli ve yabancı gazeteci imza törenine katılırken, ayrıca toplantı 30 kamerayla da takip edildi.

Kaynak: T24 

Editör: TE Bilişim