Gazete Emek- Yunanistan ekibi PAOK'un başkanı Ivan Savvidis, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundaki Beşiktaş maçı öncesi oyuncularına "Tüm Yunanistan'ı temsil ettiğinizi unutmayın" dedi.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda PAOK ile oynayacağı maç öncesi Yunanistan'da ortamı geren açıklamalar devam ediyor.

SİYASETTEKİ GERGİNLİK FUTBOLA DA SIÇRADI 

Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırma gemisi için Akdeniz'de Navtex ilan ederek, Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğal gaz sondajı yapmak için görevlendirmesinin ardından Yunanistan'da Türkiye'ye  karşı yapılan sert açıklamalar futbola da sıçradı. 

PAOK'un başkanı Ivan Savvidis, maç öncesinde oyuncularına seslendi ve yaşananların ekstra motivasyon nedeni olması gerektiğini belirtti.

"O GÜN TÜM ÜLKEYİ TEMSİL EDİYORSUNUZ"

Savvidis yazılı mesajında, "Hepinizin hem sağlığınıza çok dikkat etmesini, hem de Beşiktaş maçına çok dikkat etmesini istiyorum. 2 pozitif vaka yaşandı, daha dikkatli olmalı ve gereksiz seyahatlerden kaçınmalıyız. Beşiktaş maçı, bu takımın hedefleri için çok büyük önemi olan bir maç ve günümüzde yaşananları göz önüne aldığımız da, önemi daha da büyüyor. Politika başka, futbol başka ancak o gün şunu hatırlamalısınız; PAOK, tüm Yunanistan'ı temsil ediyor" ifadelerini kullandı. Savvidis ayrıca fubolcularla sık sık bu maçın önemine ilişkin görüşmeler yapıyor. 

MAÇ SALI GÜNÜ 21'DE OYNANACAK

Beşiktaş, tek maç üzerinden oynanacak turda 25 Ağustos Salı günü saat 21:00'de Yunanistan deplasmanına çıkacak.

MAÇ ŞİFRESİZ VERİLECEK

Yunanistan tarafı bu maçı herkes izlesin diye yayıncı kuruluşa maçı şifresiz kanalda verme çağrısı yaptı. Yayıncı kuruluşun bu teklife sıcak baktığı ve maçın şifresiz kanalda verileceği belirtildi. Yunanistan tarafında bu maç milli maç olarak görülürken Türkiye tarafında da zaman zaman benzer açıklamalar geliyor.

MAÇIN HAKEMİ BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Beşiktaş’ın deplasmanda Yunanistan ekibi PAOK ile oynayacağı karşılaşmayı İtalyan hakem Daniele Doveri yönetecek.

UEFA’dan yapılan açıklamada, Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Yunanistan’ın PAOK ekibiyle 25 Ağustos Salı günü Toumba Stadı’nda oynayacağı karşılaşmada İtalyan hakem Daniele Doveri görev yapacak. Doveri’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Matteo Passeri ile Dario Cecconi gerçekleştirecek. Gianpaolo Calvarese ise dördüncü hakem olacak.

TÜRKİYE'DEN DE ŞİFRESİZ VERİLECEK

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Yunanistan ekibi PAOK'la oynayacağı karşılaşma şifresiz kanaldan yayınlanacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sevgili sporseverler, sesinizi duyduk, mesajlarınız yerine ulaştı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın 25 Ağustos'ta PAOK ile oynayacağı karşılaşma Kanal D'de yayınlanacak. Temsilcimiz Besiktaş'a yürekten başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

PAOK ile Beşiktaş, 25 Ağustos Salı günü Selanik'te karşı karşıya gelecek.

FORMAYA AYASOFYA, PONTUS VE İSTANBUL KELİMELERİ EKLENDİ

PAOK, formasının iç ve alt kısmına Hellenismos (Helenizm), Hagia Sophia (Ayasofya), Mikra Asia (Küçük Asya/Anadolu), Pontos (Pontus) ve Konstantinopolis (İstanbul) kelimelerini ekledi. 

Editör: TE Bilişim