Gazete Emek- Bugünün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde; 

  

KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) eski muhabiri Ramazan Akoğul’un “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yeniden yargılandığı davanın 11. duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.25) 

  

 

Yüksekova Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Erkan Çapraz ve Yayın Koordinatörü Ömer Oğuz’un “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın 2. duruşması Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.40) 

 

Kobane Davası'nın 12'nci duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsünde devam edecek.(10.00) 

  

10 Ekim Katliamı anması için Ankara Tren Garı önünde açıklama yapılacak. (10.00) 

 

SOL Parti Keçiören İlçe Başkanı Murat Güzel’in “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00) 

 

Yazar ve şair Gökhan Yavuzel’in “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Şanlıurfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00) 

 

Türkiye İstatistik Kurumu, Mart ayı iş gücü istatistiklerini yayımlayacak. (Ankara/10.00)  

 

Sanatçı Ferhat Tunç’un “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 8. duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00) 

    

 

CHP, HDP ve MHP'nin grup toplantıları düzenlenecek.  

Genel Kurulda, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.  

 

Hafıza Merkezi, 2015-2021 aralığında hak savunucularına yönelik saldırılara ilişkin hazırladığı raporu açıklayacak. (11.00-16.00) 

  

HDP, kimliği belirsiz kişilerin İstanbul il binasına gece saatlerinde girmesine dair parti binasında açıklama yapacak. (11.00) 

 

Hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin Diyarbakır, Van ve İzmir’de başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor. 

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticilerinden Reyhan Çapan ve Hüseyin Aykol ile gazete yazarları Hasan Başak ve Kemal Yakut’un yargılandıkları davanın 23. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30) 

  

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ve 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin ihraç ihaleleri ile 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek. (Ankara)  

  

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler tarafından ortaklaşa düzenlenen Suriye'ye destek konulu konferansların 6'ncısı yapılacak. (Brüksel)  

  

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin gelişmeler 68. gününde takip ediliyor. 

  

Editör: TE Bilişim