Gazete Emek-  Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde (DBB) yeni ihraçlar yaşandı. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şube Eş Başkanları Mehmet Candar ve Nihal Yanık ile belediyede kadrolu işçi olarak çalışan Remzi Yıldırım, İçişleri Bakanlığı kararıyla ihraç edildi.

DBB’ye atanan ilk kayyum olan Cumali Atilla döneminde haklarında başlatılan inceleme ile açığa alınan 47 kişi arasında bulunan Candar, Yanık ve Yıldırım, İçişleri Bakanlığına “Olağanüstü Hal’in kalkmasından 3 yıla kadar terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olan kişilerin kamu görevinden çıkarılması" yetkisi veren 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun geçici 35’inci maddesine dayanılarak kamu görevinden ihraç edildi.

Her üç ismin ihracıyla 47 kişinin tamamı ihraç edilmiş oldu.

"HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE İHRAÇ EDİLDİK"

İhraç edilen isimlerden TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş Başkanı Mehmet Candar, Bakanlığın aldığı karara "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin yayımlanışının yıldönümü olduğu bir dönmede, yine Cumhurbaşkanının pandemi nedeniyle işten çıkarmayı yasakladığı kararnamelerin çıkarıldığı bir dönemde 3 yıldır açıkta olup, hakkımızda tek bir soruşturma açılmadan haksız hukuksuz bir şekilde ihraç edildik" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim