Gazete Emek-Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına 'hakaret' edildiği iddiasıyla ilgili U.G. adlı zihinsel engelli kişi tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle gözaltına alınan şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir."
Geceyi emniyette geçiren U.G., savcılık tarafından “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet etmekten” ve “Cumhurbaşkanına hakaretten” iddialarıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gezer, sevk edildiği hakimlikçe aynı gerekçelerle tutuklandı.

ÖHD: YÜZDE 50 ENGELLİ

Amedspor Şampi… Amedspor Şampi…

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi, gözaltına alınan U.G'nin yüzde 50 engelli olduğunu duyurmuştu.

Açıklamada, "İnönü Üniversite Sağlık Kurulu raporu ile %50 zihinsel engelli bulunan U.G. sosyal medyaya yansıyan görüntülerden sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat ile Diyarbakır TEM şube tarafından gözaltına alınmıştır. İlk temas anında engellilik durumu anlaşılır olması ve ailesinin engellilik raporunu kolluğa sunmasına rağmen kötü muameleye maruz kalacak şekilde gözaltına alınmıştır" denilmişti.

ANNESİ: KİMSEYE BİR ZARARI YOK

U.G.'nin annesi Fatma G., oğlunun zihinsel engel raporu bulunduğunu ve kalabalık gördüğü yere gitme eğilimi gösterdiğini anlatmıştı.

Anne Fatma G., oğlunun bu nedenle Sur’daki sokağa çıkma yasakları döneminde tutuklandığını aktararak, yüzde 50 zihinsel engelli raporu verilmesi üzerine Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden serbest bırakıldığını söylemişti.

Anne, "Oğlum gözaltına alındıktan sonra evimize baskın yapıldı, evin altını üstüne getirdiler. Oğlum engelli olduğu için nerede bir kalabalık görse oraya gidiyordu. Düğünlere, toplantılara... Ancak kimseye bir zararı yok. Engelli bir insanı oraya tıkıp ne yapacaklar? Yüzde 50 raporu olan bir insanı nasıl alıp götürüyorlar? Bütün Diyarbakır oğlumun engelli olduğunu biliyor” demişti.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan