Gazete Emek- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ersoy, şu sözlere yer verdi:

"Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir."

Yeni ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

"TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

"Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız" diyen Ersoy, "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddiaları yalanlayan açıklanmasından saatler sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

Devlet Denetleme Kurulu, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu. Polis Yediiklim Yayınları'nın iki merkez binasına baskın yaparak dokümanlara el koydu.

BABACAN: “MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”



 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; KPSS'nin iptal edilmesi ile ilgilie, "Sen bu kadar insanı mağdur ettiysen bir de bunu tazmin etmek zorundasın. Para almam demek yetmez. Kim vakit harcadıysa, 1 gününü harcadıysa, para harcadıysa devlet tazminat da ödemek zorunda” dedi.


 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün Muş ziyaretinde; 31 Temmuz’da yapılan KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddiaları üzerine sınavın iptal edilmesini değerlendirdi. Babacan şunları söyledi:




 

“Şu iki gündür yaşananlara bakın. ÖSYM denen bir yer var. Herhalde adı şöyle: Önceden Soruları Yayma Merkezi.

Biz partiyi kurduğumuz ilk gün açıkladık. ‘Mülakatı kaldıracağız’ dedik. Çünkü siz mülakatta torpil yapıyorsunuz arkadaş. KPSS’de 85 alıyor, 90 alıyor, 95 alıyor; mülakatta eliyorlar. Niye? ‘Senin siyasi görüşün galiba bize yakın değil’. Niye? ‘Sen ülkenin falanca bölgesindensin’. Yazık. Bu ülkenin vatandaşıysa, eşit vatandaş olarak devlet ile vatandaşı aynı samimiyette bir araya getirmek zorundasın. Haklıya hakkını vermek zorundasın. Onun için mülakatı kaldıracağız.

“DEVLET TAZMİNAT DA ÖDEMEK ZORUNDA”

Düzce'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı

Öyle anlaşılıyor ki, kurumsal yapının tamamını çökertmişler. 20 tane soru, bir tane yayın organı var, onun içindekilerin aynısı KPSS’de soruluyor. Böyle şey olur mu? Dün çağrı yaptık. Eğitim Politikaları Başkanımız Mustafa Ergen ‘Bunu bir an önce bunu açıklığa kavuşturun, çözün’ dedi. Hemen suç duyurusunda bulunduk. Ayıp bir şey.

Şimdi ne yapıyorlar? Bugün ‘KPSS sınavını yenileyeceğiz. Ücret de almayacağız’ diye açıkladılar. Bir dakika! Sadece ücret değil ki… Bu yetmez. Sınava girmek için vatandaşımız masraf etti. Belki başka şehre gitmek zorunda kaldı. Bu yeter mi, yetmez…  Sen bu kadar insanı mağdur ettiysen bir de bunu tazmin etmek zorundasın. Para almam demek yetmez. Kim vakit harcadıysa, 1 gününü harcadıysa, para harcadıysa devlet tazminat da ödemek zorunda. ‘Para almayacağım’ yetmez. Cezasını ödemek zorundaki akılları başlarına gelsin.”


 

Editör: TE Bilişim